Nu de griep weer door Nederland raast is het tijd voor een simpel snel receptje.

Mama vertelde vroeger altijd dat je lichaam als je ziek bent aan twee dingen vooral behoefte heeft, aan vocht en aan zout. Toen ik klein was kreeg ik van mam dan kopjes bouillon of thee met een rijstwafel, nu ik voor mezelf zorg kies ik meestal voor een iets gevuldere soep.

Waarom? In soep kan je heel veel groente verwerken en ik heb nog altijd het idee dat veel groente eten goed voor je is. Ik ben van mening dat je van (bijna) elke groente soep kan maken, denk hierbij aan pompoensoep, bloemkoolsoep, borsjt, erwtensoep, uiensoep,  maar ook de klassieker tomatensoep. De broccoli-courgettesoep die ik vandaag met jullie deel vind ik er persoonlijk minder lekker uitzien, maar hij smaakte wel heel goed en dat is net een tikje belangrijker.

Vooraf had ik wilde plannen om de soep te garneren met room of kaas of iets anders, maar toen de soep klaar was leek het me verstandiger om direct mijn bed weer in te duiken :).

De soep staat in een kwartiertje op tafel en met deze hoeveelheden maak je ongeveer een liter. De soep is wat dikker, ik vind dat persoonlijk lekker wanneer ik een maaltijdsoep eet. Echter, wanneer je het minder lekker vindt kan je natuurlijk gewoon wat meer water toevoegen, waardoor het soepje wat dunner wordt.

 

Wat heb je nodig?

 • 1 broccoli (of een zakje broccoli roosjes, ligt eraan hoe lui je je voelt)
 • 1 courgette
 • 1 ui
 • 1 sjalot
 • 2 tenen knoflook
 • Wat (olijf)olie
 • 1 liter bouillon
 • Zout en peper

 

 

Hoe maak je het?

 1. Begin met het snipperen van de ui en de knoflook en fruit deze ligt aan in een pan met wat olie.
 2. Snijd de courgette in stukken en voeg deze toe.
 3. Snijd de broccoli in roosjes en voeg ook deze toe.
 4. Bak alle groenten een beetje voor een minuutje of 2 en voeg vervolgens de bouillon toe.
 5. Laat het geheel een minuut of 10 koken en pureer de boel met een staafmixer tot een gladde soep.
 6. Breng het eventueel op smaak met wat zout en peper.

IMG_1995

 

Liefs!!

Advertentie