Met het slechte weer van de afgelopen week had enorm veel zin in comfort food. Er was een recept wat ik al jaren wilde proberen. De reden dat ik het steeds uitstelde is omdat het best veel tijd kost om te maken en omdat ik mijn twijfels had bij de recepten die ik vond. Laatst had ik een dagje niets te doen, (dat wil zeggen dat ik enorm veel moest doen, maar besloot om iets anders te gaan doen) dus trok ik mijn stoute schoenen aan en maakte mijn versie van ragù genovese.

 

Ragù genovese is in feite een pastasaus van (rund)vlees wat je zo lang laat sudderen in tomaten en rode wijn dat het uit elkaar valt. Omdat de saus dus nogal gevuld is, is het verstandig om een pasta te gebruiken die dit kan handelen. Ik koos voor een soort die eliche heet, maar ik denk dat het in vervolg zal maken met een grote versie van penne of rigatoni.

Het recept is voor een flinke portie saus, maar dat is absoluut niet erg, omdat de pasta saus de dag erna nog lekkerder is.

 

Wat heb je nodig?

 • 600 gram riblappen
 • 300 gram gezeefde tomaten
 • 1 fles rode wijn
 • 500 gram rode uien
 • Een scheut olijfolie
 • Peper en zout
 • Eventueel rucola en parmezaanse kaas
 • pasta

 

Hoe maak je het?

 1. Verhit wat (olijf)olie in een pan en snijd de riblappen in stukken van ongeveer 2 bij 2 centimeter. Bestrooi ze met peper en zout.
 2. Bak de blokjes vlees rondom bruin en snijd ondertussen de uien in halve ringen. Fruit de uien mee en voeg vervolgens alle wijn toe. Giet de wijn niet rechtstreeks op het vlees, maar het via de rand van de pan in de pan. Op het moment dat je koude wijn op het warme vlees gooit bestaat de kans dat het vlees taai blijft, dit wil je voorkomen, dus giet de wijn via de rand van de pan in de pan.
 3. Roer het geheel goed door, en laat de alcohol iets verdampen. Voeg vervolgens ook de gezeefde tomaten toe. Roer het geheel weer door en laat het geheel voor een een aantal uur sudderen. Dit duurde bij mij 4 uur, maar langer laten sudderen mag natuurlijk altijd.
 4. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing, giet af en roer wat lepels saus door de pasta.
 5. Serveer de pasta bijvoorbeeld met rucola en Parmezaanse kaas.
Advertentie