Een galette is een soort gebak(je) dat zonder vorm wordt gemaakt. Dit klinkt misschien een beetje gek, maar is echt enorm makkelijk. Je rolt deeg uit, legt een vulling naar keuze in het midden en vouwt de randjes een beetje omhoog, zodat je de vulling net een klein beetje inpakt aan de randjes. 

Een tijdje terug heb ik met iemand voor het eerste een simpele versie van appelgalette gemaakt.

Omdat het zo’n succes was kon ik het niet laten om m’n roomie te vertellen over dit awesome en supersimpel gerechtje, dus hebben we het nog een keer gemaakt, maar deze keer met ijs, want het is nog niet koud genoeg buiten.

Het is echt super mega simpel om deze mini taartjes te maken, dus lees snel verder!

Oh ja het receptje voor de salted caramel saus volgt heel snel, maar tot die tijd kan je ook de maple syrup saus uit dit recept gebruiken!

 

Wat heb je nodig? (voor 2 personen)

  • 2 plakjes diepvries bladerdeeg
  • 1 appel
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 geklutst ei
  • Wat suiker
  • Eventueel: wat (vanille)ijs en wat salted caramel saus

 

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius en haal de plakjes bladerdeeg alvast uit de vriezer, zodat ze kunnen ontdooien.
  2. Schil de appel, snijd hem in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd plakjes van de appelkwartjes. Doe de stukjes appel in een kom en schud er wat kaneel door.
  3. Leg de plakjes appel dakpansgewijs op het bladerdeeg en laat aan alle zijkanten een klein stukje over. Vouw deze randjes naar binnen zodat je een klein randje hebt. Verdeel met een kwastje wat ei over de randjes bladerdeeg. (als je geen kwastje hebt, werken je vingers ook prima). Strooi wat suiker over de randjes bladerdeeg en schuif de galettes voor zo’n 20 minuten in de oven. Wanneer ze na 20 minuten nog een beetje bleek zijn kan je ze gerust nog wat langer in de oven laten, maar blijf er dan wel een beetje in de buurt zodat ze niet verbranden.
  4. Serveer de galettes met wat ijs, wat saus en een grote kop thee!

 

Liefs!!

Advertentie