Ben jij ook helemaal klaar met die winterdip? In een handomdraai heb je het meest winterse comfortfood ooit op tafel staan! Dus ren de keuken in en ga deze jachtschotel maken! Plus van dat rennen warm je ook alvast weer een beetje op.

Een jachtschotel kan je op heel veel verschillende manieren maken, je kan het dus ook zo gek maken als je zelf wilt. Zelf gebruik ik het liefste stoofvlees om een jachtschotel te maken, ik vind het namelijk lekker als de ‘saus’ van de stoof een beetje in de aardappelpuree trekt. Maar je zou er ook voor kunnen kiezen om wat gehakt te rullen en dat met een blik gepelde tomaten, wat rode wijn en wat kruiden te laten sudderen tot het ook goed op smaak is en je een soort super snelle stoof hebt.

Om de voor en de nadelen hiervan tegen elkaar af te wegen, heb je het ‘stoofvlees’ van gehakt in een half uurtje tot drie kwartier klaar voor gebruik, terwijl je met het echte stoofvlees toch echt wel 3 uur bezig bent, maar aan de andere kant is ‘echt’ stoofvlees gewoon mega lekker.

Dan wat betreft groente, je kan ervoor kiezen om je groenten in de jachtschotel te verwerken of om je groente apart te serveren. De twee go-to groentes waar ik voor kies wanneer ik een jachtschotel maak, zijn ofwel rode kool, ofwel gebakken champignons met ui en knoflook. Het is net waar ik op die dag zin in heb waar ik uiteindelijk voor kies. In de versie die je op de foto ziet heb ik ervoor gekozen om wat rode kool naast de jachtschotel te serveren.

 

Maar goed, voel je vrij om het recept naar je eigen zin aan te passen, maar hieronder vind je het standaard recept dat ik zelf altijd gebruik.

 

Wat heb je nodig?

 • 1 portie stoofvlees
 • 600 gram kruimelige aardappelen
 • 1 klontje boter
 • Een scheutje melk
 • 2 appeltjes
 • Wat paneermeel
 • Wat extra boter (om de ovenschaal in te vetten en wat om op de paneermeel te doen)
 • Peper en zout

 

Hoe maak je het?

 1. Bereid het stoofvlees volgens het recept dat je hier zelf altijd voor gebruikt, of gebruik mijn recept.
 2. Schil de aardappelen en kook ze in 20 minuten gaar. Stamp er met het klontje boter en wat melk (of wat kookvocht als je liever geen melk gebruikt) een smeuïge puree van en breng deze op smaak met wat peper en zout. Je kan er ook voor kiezen om een aardappelknijper te gebruiken, maar met een ouderwetse pureestamper lukt het ook prima.
 3. Verwarm de oven voor op de warmste stand die deze heeft. Vet je ovenschaal in en begin met het opbouwen van je jachtschotel. Ook dit kan je op verschillende manieren doen. Ik kies zelf meestal voor de supermakkelijke optie van eerst al het stoofvlees, dan de groente (wanneer ik deze in de jachtschotel stop) en vervolgens de aardappelpuree. Als je dat klaar hebt kan je de appeltjes schillen en het klokhuis verwijderen. Snijd vervolgens de appeltjes in plakken en leg deze dakpansgewijs op de aardappelpuree. Strooi hier wat paneermeel over en leg hier kleine blokjes boter op.
 4. Schuif de jachtschotel voor zo’n 20 minuutjes in de oven totdat de bovenkant van je jachtschotel een beetje gegratineerd is. Wanneer je denkt dat de bovenkant van je jachtschotel aan het verbranden is, kan je de schotel afdekken met wat aluminium folie en vervolgens weer in de oven zetten.

 

Een grote tip van mij is om de jachtschotel in een mooie ovenschaal te doen. Ik heb zelf geen mooie ovenschaal dus gebruikte ik een lelijke ovenschaal, waardoor ik het stom vond om hem te fotograferen. Je kan er ook voor kiezen om 1 persoons porties te maken, maar dan mist het ultieme comfort-food gevoel bij mij wel een beetje, want op het moment vind ik het fantastisch om van die familie-meals te doen waar je de pannen op tafel zet en iedereen zelf opschept. Luf dat. #burgerlijk.

Nog een kleine voetnoot die helemaal niks met dit recept te maken heeft, maar wel met m’n blog. Het lijkt er namelijk op dat ik niet de enige ben met een winterdip, m’n internet lijkt er ook last van te hebben. Dit is om meerdere redenen vervelend, zo gaat netflix en chill niet lekker zonder internet, maar daarnaast, en belangrijker, valt m’n internet vaak uit op het moment dat ik net dingen wil/moet gaan doen, waardoor het erg lastig is om dingen te uploaden.

Advertentie