Zoek jij naar ultiem comfort food? Zoek dan niet verder en maak deze soft taco’s met pulled chicken!

Ik heb al eerder wat recepten voor pulled chicken gedeeld (klik, klik), maar dit recept is weer net eventjes wat anders. Overigens, als je het leuk vindt moet je zeker een keer de aflevering van Keuringsdienst van Waarde over pulled pork kijken. Super interessant en je komt erachter dat pulled chicken eigenlijk helemaal niet bestaat. Desondanks blijf ik het gewoon koppig pulled chicken noemen, want dat klinkt een stuk leuker dan gepluisde kip.

Anyway, hieronder vind het recept!

Wat heb je nodig?

Voor de kip:

Voor erbij:

  • 1 pakje tortilla’s (kies leuke tortilla’s in een klein formaat als afwisseling)
  • Sour cream
  • Salsa
  • (ingelegde) rode ui
  • Limoen (in kwarten)
  • Of bijvoorbeeld: maïs, paprika, sla, avocado etc. etc. etc.

 

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 110 graden. Snijd de uien en de knoflook in grove stukken en leg ze in een ovenschaal. Maak de kipfilets schoon (als je dat nodig vindt) en smeer ze in met de tomatenpuree. Bestrooi de kipfilets vervolgens met de taco kruiden en masseer dit ook een beetje in in de kipfilets. Leg vervolgens de kipfilets op de ui/knoflook en verdeel een eetlepel van de olie over de kip. Giet vervolgens één flesje bier over de kip, het andere flesje bier drink je zelf op tijdens de rest van het koken. Dek de ovenschaal af met aluminium folie en schuif de kip voor zo’n 3 uur in de oven. Draai de kipfilets af en toe om, of schep wat van het vocht over de kippies heen.
  2. In de drie uur wachttijd tot de kip klaar is kan je ervoor kiezen om ingelegde rode ui te maken, voor bij je garnering. Snijd hiervoor 2 grote rode uien in ringen en blancheer ze voor zo’n 30 seconden in kokend water. Giet ze af en doe de uienringen met zout een halve theelepel zout, anderhalve eetlepel suiker en ongeveer 100 ml limoensap in een schaaltje. Laat dit een paar uur trekken en voilà, je hebt ingelegde ui gemaakt.
  3. Als de kip gaar is kan je de ovenschaal uit de oven halen. Laat de kip een beetje afkoelen en pluis deze vervolgens met twee vorken terwijl je het braadvocht in een pan laat inkoken tot een wat dikkere saus.
  4. Als alle kip geplozen is kan je het direct al serveren met de tortilla’s en de rest van de dingen die je erbij wilt serveren, maar ik neig er tegenwoordig zelf naar om de kip nog even op te bakken. Verwarm hiervoor een eetlepel olie in een koekenpan en bak de pulled chicken op middelhoog vuur. Schep eventueel een paar eetlepels van het ingekookte braadvocht over de kip voor wat extra smaak en klaar is je kip.

 

Liefs!!

P.s. Mocht je nu wat kip overhouden, gebruik die dan om deze kroketjes mee te maken!

Advertentie