Na gênant lang uit de lucht te zijn geweest ben ik ondertussen weer terug met een nieuw receptje! Als ambassadeur van Santa Maria mocht ik weer aan de slag met lekkere producten en hoewel ik ook wat recepten alleen op instagram heb gedeeld vindt je hieronder nu het recept voor taco tubs met ragout!

Maar eerst een kleine shout out naar jullie! Ik vind het namelijk onwijs leuk om in mijn statistieken te zien dat jullie, ondanks mijn afwezigheid van bijna een half jaar (waarvoor duizend maal sorry), massaal naar meisjeindekeuken.nl zijn blijven komen! Wordt daar stiekem (en ook niet zo stiekem) enorm blij en ook een beetje trots van J Ik beloof niks, maar ik ga wel mijn uiterste best doen om ervoor te zorgen dat er de komende tijd met enige regelmaat nieuwe recepten online komen.

In ieder geval ben ik uitgedaagd door Santa Maria om een drie gangen diner diner te koken volledig in taco thema. Na overleg met the boyfriend (“Doe een biefstuk in een taco”) heb ik gekozen voor pulled chicken in soft taco’s als hoofdgerecht en mango-papaja ijs met pittige gekarameliseerde pinda’s en granaatappelpitjes als dessert. De recepten voor de chicky en het ijs (met pinda’s <3) volgen later, want nu eerst het recept van het voorgerecht: Taco tubs met tex mex ragout!

 

Wat heb je nodig?

 • 1 pakje santa maria taco tubs
 • 50 gram bloem
 • 50 gram boter
 • 1 liter (runder)bouillon
 • 500 gram runder gehakt
 • Half zakje santa maria taco kruiden
 • Maïs uit blik
 • 2 geroosterde paprika’s (uit pot)
 • Verse peterselie (of koriander als je geen ziel en geen smaak hebt)
 • Peper en zout naar smaak

 

Hoe maak je het?

 1. Breng de bouillon zachtjes aan de kook. Meng de tacokruiden door het gehakt en rol kleine gehaktballetjes. Aangezien je de gehaktballetjes in de ragout eet wil je ze niet al te groot hebben. Ik houd ongeveer het formaat van de gemiddelde soepballetjes aan. Wanneer je alle balletjes gerold doe je ze voorzichtig in de bouillon en laat je ze gaar koken.
 2. In de tijd dat de gehaktballetjes garen kan je alvast de maïs laten uitlekken en de geroosterde paprika’s snijden. Ik snijd zelf ongeveer 3 kwart in blokjes voor door de ragout en ik houd 1/4e apart voor de garnering (samen met een beetje van de maïs). Snijd ook alvast de peterselie fijn.
 3. Smelt de boter op een laag vuur in een pan en voeg, wanneer de boter gesmolten maar nog niet bruin is, de bloem toe. Bak de bloem even tot hij gaar is en voeg dan beetje bij beetje de bouillon toe (Als je meer uitleg wil over hoe je ragout maakt, lees dan deze post). Probeer in eerste instantie echt alleen de bouillon bij de roux te scheppen, wanneer je de balletjes te vroeg erbij schept heb je kans dat je de ballen kapot roert.
 4. Als je tevreden bent met de dikte van je ragout kan je de maïs, de geroosterde paprika blokjes en de ballen door de ragout roeren.
 5. Verwarm de taco tubs in de oven volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Vul de taco tubs met de ragout en strooi er nog wat maïs, paprika en peterselie over.

 

Liefs!!

Advertentie