De afgelopen tijd ben ik enorm hard en veel aan de studie en dat is echt verschrikkelijk saai.
Verder ben ik er achter gekomen dat mijn aandachtsboog echt maximaal 2 uur is en dat is als het over iets gaat wat mij interesseert. Bij onderwerpen die ik saai vind is het eerder 3 kwartier. Maar goed, juist door die enorm korte aandacht en heel veel afleiding heb ik een fantastisch nieuw receptje voor jullie. 

Afgelopen week ging het studietempo omhoog en heb ik 2 dagen non-stop gestudeerd met een vriendin, die heel lief in de gaten hield dat ik ook daadwerkelijk studeerde, in plaats van met mijn telefoon te spelen in de buurt van een boek. De tweede studie dag was gelukkig iets minder heftig dan de eerste, en dus hebben we iets minder hard gestudeerd, omdat Daphne zelf ’s avonds een feestje had waar ze pizza mee naartoe wilde nemen en daar wilde ik natuurlijk heel erg graag bij helpen. Daarnaast besloot ik voor mezelf mexicaans getinte pulled chicken te maken. Maar helemaal erg is dat ook weer niet, omdat je er in principe vrij weinig aan hoeft te doen, behalve het in de oven te schuiven.

Ik maak wel vaker pulled chicken, bijvoorbeeld in deze awesome streetfood achtige combinatie, maar ik had dit receptje nog nooit met jullie gedeeld dus bij deze.

Omdat ik dacht dat ik ook nacho’s had gekocht, maakte ik er ook guacamole bij en had ik salsa en crème fraîche en kaas erbij gekocht (want nacho’s zijn de beste studiesnack ooit). Maar op een of andere manier was ik denk ik onbewust gezond en heb ik in plaats van chips alleen maar paprika, tomaat en komkommer gekocht en die vind ik ‘puur’ het allerlekkerst. Maar goed, mijn warrigheid geeft vrij weinig toevoeging aan het recept. Wat ik eigenlijk wilde zeggen is dat je in principe geen extra saus nodig hebt bij de kip. Wat ik het allerlekkerste vind, is om het kookvocht in te koken tot het wat dikker is en dan dat als saus te gebruiken. Die saus zit echt bomvol smaak en het is ook gewoon zonde om het weg te gooien.

Ik serveerde dit keer de pulled chicken in mini tortilla’s die ik als taco’s gebruikte (echte mexicaanse taco’s zijn zacht, niet hard) en 3 taco’s was voor mij ruim voldoende als maaltijd. Ik deed er wat sla bij en had de paprika, komkommer en tomaatjes erbij geserveerd.

Ik krijg best wel eens de vraag waarom ik nergens koriander bij serveer. En dat is eigenlijk vrij simpel, sommige mensen hebben een gen dat ervoor zorgt dat koriander naar zeep smaakt, en je raad het al, ik heb dat ook. Het heeft iets te maken met 6 vetmoleculen die zowel in koriander als in zeep voorkomen, het volledige onderzoek is van de Monell Chemical Senses Center in Philadelphia, maar als je een begrijpelijke uitleg wilt, check dan vooral dit artikel!

Maar ik zit weer lekker te soggen met bloggen, dus ik ga nu heeeeeel snel door naar het recept voor ik weer over iets anders begin.

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
• 12 mini tortilla’s
• 4 kippendijen (kies kippendijfilet’s als je voor makkelijk wilt gaan)
• 1 flesje bier (ik koos deze keer voor een pale ale, maar je kan ook voor alle soorten bier gaan)
• 1 blik tomatenblokjes
• 3 tenen knoflook
• Zout, peper, 1 eetlepel paprikapoeder, ½ theelepel cayenne peper en eventueel andere kruiden die jij lekker vindt (zoals gemalen komijn, uienpoeder etc.)
• Eventueel een kleine gedroogde chilipeper
• Een klein scheutje olijfolie
• 1 groene paprika
• Wat sla

Hoe maak je het?
1. Begin met het voorverwarmen van de oven op 110 graden Celcius. Snijd de groene paprika in kleine blokjes en snijd de knoflook in plakjes. Vet een ovenschaal in met de olijfolie.
2. Leg de kippendijtjes in de ingevette ovenschaal en wrijf ze goed in met de droge kruiden. Kruiden moet je in dit geval echt naar smaak doen, ik houd van pittig dus heb vooral veel cayenne en chilipeper gebruikt, maar houdt vooral in de gaten wat je zelf lekker vindt.
3. Giet het bier en de tomaten in de ovenschaal en doe ook de knoflook en de helft van de groene paprika hierbij.
4. Dek de schaal af met aluminium folie en schuif de schaal met de kip voor 3 uur in de voorverwarmde oven. Ik haalde ongeveer om de 3 kwartier de schaal even uit de oven om de kip om te draaien of te arroseren.
5. Haal na 3 kwartier de ovenschaal uit de oven en vis de kippendijtjes uit het vocht. Giet het vocht in een sauspannetje.
6. Trek met 2 vorken de kip uit elkaar. In de tijd die dat kost kan je de saus op hoog vuur laten inkoken. Proef de saus goed, en breng hem eventueel nog wat verder op smaak.
7. Je kan nu twee dingen doen. Je kan de kip weer in de ingekookte saus doen en dat doorroeren, of je kan de 2 apart van elkaar serveren.
8. Verwarm de tortilla’s doe er wat sla, wat pulled chicken, wat paprikablokjes en wat saus op en enjoy!

 

Liefs!!  IMG_2236

Advertentie