Een trifle is een van oorsprong Brits dessert dat meestal bestaat uit cake, custard, slagroom en fruit. Ik besloot er een paas-draai aan te geven en besloot trifle te maken met advocaat en salted caramel fudge.

Ik heb zelf de advocaat en de fudge zelf gemaakt, als je daar nu geen tijd voor of geen zin in hebt, kan je natuurlijk ook gewoon kant-en-klare advocaat en fudge kopen. Met kant-en-klare advocaat heb ik zelf niet zoveel ervaring, maar wat de fudge betreft raad ik je die van johnny doodle aan! Die is erg lekker.

 

Thuisthuis hebben pap en mam een hele mooie grote schaal voor trifle. Mam heeft hem ooit ergens op de kop getikt en hij heeft heel mooi recht glas en staat op gietijzeren pootjes. Love it. Hier in Nijmegen maakte ik de trifle voor the boyfriend vlak voor we naar de vetste film van het jaar gingen. (Deadpool, FYI) Er was enigszins haast in het spel, omdat ik altijd denk dat ik te laat ben, en the boyfriend blijft onder alle omstandigheden super relaxed, wat mijn stress weer aanwakkert, maar goed, wat ik probeer te zeggen is dat de opmaak niet super mooi is. Maar dat doet gelukkig niet af aan de smaak.

 

Bovendien zou je dit dessert normaal dus in een grote schaal maken en als je het dan opschept ziet het er ook niet meer uit. Maar goed, ik koos in dit geval dus voor een cocktailglas en dat was prima. Het enige is dat het toetje best vullend is, en dat 1 cocktailglas ruim genoeg was voor ons twee samen.

 

Verder heb ik een kleine aanpassing gemaakt wat betreft te trifle, van origine hoort er namelijk ook fruit bij, maar dat was ik totaal vergeten, dus dat heb ik weggelaten. Als je er wel fruit bij wilt doen raad ik je aan banaan te gebruiken. Ik denk dat ander fruit wat smaak betreft botst met de advocaat en de fudge, maar als je een combinatie vind die geweldig is, hoor ik het natuurlijk graag!!

 

Nog een laatste dingetje, ik houd zelf niet zo van cake, maar wel van advocaat en fudge, dus mijn verhoudingen zijn misschien een beetje scheef. Kijk vooral wat je zelf lekker vind en pas je verhoudingen daarop aan!

 

Wat heb je nodig? (voor 4 ruime porties)

 

Hoe maak jehet?

 

  1. Begin met het kloppen van de slagroom. Ik vind het zelf lekker als de slagroom niet al te stijf is, dus klop ik hem altijd lobbig (of in dit geval deed the boyfriend het zware werk voor mij). Voeg verder geen suiker meer toe, de rest van de ingrediënten zijn echt al zoet genoeg. Bovendien doe ik eigenlijk nooit suiker door mijn slagroom, maar dat ben ik.
  2. Begin nu met het bouwen van de trifle. Ik houd zelf niet van cake, dus ik begin altijd met het verkruimelen van de cake. Op die manier heb je cake korreltjes in plaats van zo’n kleffe plak, en dat vind ik al een stuk beter. Verdeel in ieder geval de helft van de cake over de glazen en sprenkel er de amaretto over. Verdeel vervolgens wat van de advocaat over de cake, gevolgd door wat slagroom en fudge. Dan weer een laag cake, een laag advocaat en een laag slagroom. Als je het in losse glaasjes maakt is 2 laagjes wel ongeveer het maximale wat je kan doen. Als je een grote trifle maakt, kan je vanzelfsprekend meer laagjes doen. Zorg er in ieder geval voor dat je eindigt met slagroom en fudge!

 

Liefs!!

 

Trouwens, misschien wel leuk om erbij te vertellen! The boyfriend heeft deze keer de foto’s gemaakt! Dus de kudo’s gaan naar hem!

IMG_2136 (2)

Advertentie