Pizza met Zweedse kaas!

Lekker hoeft niet moeilijk te zijn. Het is verbazingwekkend hoe vaak ik zin heb in pizza, maar helaas is pizza niet zo gezond, dus eet ik het niet zo vaak. Een voordeel daarvan is dat het extra bijzonder en lekker is, wanneer ik een keer wel pizza eet. Zo ook laatst.

Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik over het algemeen het liefste mijn pizza zo simpel mogelijk eet, dat wil zeggen dat ik me meestal beperk tot een 3-tal dingen voor erop.

  1. Tomatensaus
  2. Kaas (bijvoorbeeld parmezaan en mozzarella)
  3. Basilicum

Dat is wat mij betreft meer dan genoeg. Af en toe vind ik het nog lekker om er bijvoorbeeld rucola of olijven overheen te strooien, en heeel af en toe doe ik er iets anders bij, zoals bijvoorbeeld parmaham of artisjokken, ansjovis, aubergine of spinazie. Toch geld bij mij over het algemeen hoe simpeler hoe beter. Hier maak ik 1 uitzondering voor, namelijk kaas.

De vuistregel in mijn keuken is doorgaans hoe meer kaas hoe beter. Laat het nu net zo zijn dat de IKEA heerlijke kaas in haar assortiment heeft. Je kan kiezen uit 2 harde kazen en 1 blauw kaasje. De kaasjes verschillen net iets van smaak en passen wat mij betreft prima op pizza. Het blauwe kaasje kan je er ook naar hartenlust over brokkelen, maar niet iedereen houdt van blauwe kaas dus je kan hem ook weglaten!

Ik gebruikte voor deze pizza mijn basis pizza deeg, maar je kan de pizza eventueel ook maken op bijvoorbeeld een wrap of een half turks brood of op kant en klaar pizzadeeg, toch zou ik het je aanraden het een keer zelf te proberen.

Wat heb je nodig? (voor 4 grote pizza’s of 8 kleinere pizza’s)

1 keer basis pizzadeeg, 1 blik gepelde tomaten, 1 à 2 tenen knoflook (als je de rest van de avond niemand van dichtbij hoeft te spreken zou ik lekker 2 tenen knoflook doen), zout en peper, geraspte Ost Präst en Ost Herrgård en eventueel een stukje Ost Blåmögel, eventueel basilicum, rucola en olijven.

Hoe maak je het?

  1. Begin met het voorverwarmen van de oven op 220 graden Celcius en zorg dat je pizzadeeg gebruiksklaar is.
  2. Maak de tomatensaus gepelde tomaten fijn te knijpen, de knoflook te pletten en fijn te snijden, en de tomaten, samen met de knoflook en naar smaak peper en zout te mengen in een kom.
  3. Rol je pizzadeeg uit en verdeel er wat van de tomatensaus over.
  4. Verdeel de geraspte kaas over de pizza en versier je pizza met overige versiersels.
  5. Schuif de pizza voor 10 minuutjes in de oven en enjoy!

IMG_0453

Let op: Je kan tot en met 30 september nog meedoen met de challenge! Kijk voor de voorwaarden op ikea.nl/foodchallenge !

Advertentie