Voor deze CHEWSday heb ik voor jullie niet echt een recept, maar meer een leuk trucje om je eten er net even wat leuker uit te laten zien! Op pinterest vind je het onder de naam ‘heart shaped egg sausage’ wat ik niet echt heel erg lekker vind klinken. Daarom noem ik het een hartig ontbijt, wat eigenlijk een heel flauw woordgrapje is.

Soms moet je iemand een hart onder de riem steken. (als kind dacht ik altijd dat de uitspraak was ‘iemand een mes onder de riem steken’, kan je je voorstellen hoe de wereld er dan uit zou zien)

Dat iemand een hart onder de riem steken, kan op allerlei verschillende manieren, een van de leukere manieren is via een ontbijtje op bed. Nu word ik normaal al vrolijk van in mijn bed eten, wat voor mij het ultieme zondag gevoel is. Maar op het moment dat mijn eten er dan ook nog leuk uit ziet, word mijn dag nog een beetje beter.

Je kan dit hartjes ontbijt zien als een spiegelei 2.0. Overigens, de Engelse naam voor een spiegelei is ook al zo vrolijk, dan krijg je je ei ‘sunny-side up’.

Maar goed, ik heb dit receptje dus van pinterest afgeplukt, omdat ik het er zo leuk uit vond zien, maar zoals bij zoveel dingen van pinterest lijkt het eindresultaat bij mij absoluut niet op het plaatje.

Ten eerste is het verrekte moeilijk om je worst in de goede hartjesvorm te krijgen zonder hem stuk te maken. Het maakt namelijk schijnbaar enorm uit wat voor soort worst gebruikt. De worsten van de pinterest plaatjes kon ik niet vinden in de winkel, daarom heb ik het geprobeerd met, knak-, hotdog- en bockworsten en met Frankfurters. De laatste gaven by far het beste resultaat. Dat wil zeggen dat alleen bij de Frankfurters de worsten heel bleven tijdens het ombuigen tot het hartje. En dan zijn de Frankfurters van het AH huismerk bij mij ook nog beter gelukt dan die van bijvoorbeeld unox.

De tweede reden waarom het er bij mij niet pinterest-achtig uit ziet, is omdat ik een bloedhekel heb aan lopend eigeel. Ik snap ook niet waarom mensen gepocheerde eieren eten, of waarom mensen hun asperges in een zachtgekookt ei soppen. Maar ik heb mijn ei dus lekker hard gebakken, waardoor het eigeel eerder zachtgeel is dan het harde geel van een half gekookt ei.

Wat heb je nodig? Voor 1 hartjes ei

1 frankfurter, 1 ei, peper zout, boter, 2 tandenstokers.

Hoe maak je het?

 1. Snijd je worst tot bijna helemaal aan het einde door.
 2. Prik vlak boven waar je gestopt bent met snijden een van de tandenstokers.
 3. Vouw de worst heeeeel voorzichtig om, zodat de gesneden kant naar buiten licht en de
  IMG_0247
  Dit is de vorm die je uiteindelijk moet krijgen!

  uiteindes elkaar weer raken. Steek ook hier weer een tandenstoker door, als het goed is heb je dan een hartje.

 4. Verwarm nu wat boter in een pannetje en leg je worsthartje er weer heel voorzichtig in. Dit onderdeel leverde bij mij vooral heel veel frustratie op, omdat ik dan eindelijk een mooi hartje had gemaakt, en dat ik hem dan net iets te onhandig in de pan legde waardoor het een gebroken hartje werd.
 5. Als je er zeker van bent dat je hartje stevig genoeg is, kraak dan een ei in het hartje. Omdat je geen volledig afgesloten hartje hebt, zal je zien dat er behoorlijk wat eiwit uit loopt. Dit is absoluut niet erg, want je kan dat er heel makkelijk weer afsnijden en het doet niet af aan hoe je ei eruit komt te zien.
 6. Doe naar smaak peper en zout op je ei en laat hem op laag vuur, met een deksel op de pan voorzichtig garen. Je kan hem niet omdraaien omdat het er dan een stuk minder mooi uitziet op het einde.
 7. Haal voor het serveren de tandenstokers uit het hartje, of waarschuw degene aan wie je het geeft dat er tandenstokers inzitten.

IMG_0257

Ik kan nu de komende tijd geen knakworsten meer zien, maar het ziet er wel leuk uit!

Advertentie