Ten eerste excuus voor het feit dat ik deze week niks gepost heb en voor dat ik nu een beetje kort van stof ben, maar ik ben erg druk op het moment en dan schieten dit soort dingetjes er af en toe een beetje bij in. Dat gezegd hebbende vond ik dat ik dit recept jullie niet kon onthouden.

Afgelopen week was een dikke partyweek met het dispuut waar ik bij zit en die sloten wij vrijdag af met een diner. Superleuk idee, ieder jaar maakt een gang en dit jaar mocht mijn jaar voor het toetje zorgen. Wij maakten onder andere deze brownie en hij was goed!

Vroeger vond ik het altijd al geweldig om brownies te maken, ik denk dat bijna iedereen die kant-en-klaar pakketten van dr. Oetker nog wel kent. Die ene waar je alleen maar water bij hoeft te doen. Dat beslag was ‘rauw’ zoooo ongelofelijk lekker.

Maar goed, afgelopen vrijdag mocht ik dus voor ruim 30 man een toetje verzinnen en eigenlijk had ik deze blondie willen maken, maar uiteindelijk werd het om een of andere toch deze brownie! Nu kan ik ondertussen natuurlijk niet meer aankomen met kant-en-klare brownies, dus ging ik zelf aan de slag! Totaal geen probleem want hij was zo lekker dat niemand er tijdens het opdienen vanaf kon blijven. Dat is altijd al een goed teken.

Het is heel erg makkelijk om de brownie te maken, en je kan hem ook volledig customizen door er bijvoorbeeld noten, fruit of meer chocolade door te gooien. Omdat sommige vriendinnetjes van mij voedselallergieën hebben, heb ik ervoor gekozen om dat niet te doen en voor de simpele, classy, tijdloze combinatie pure chocolade-zeezout te gaan.

Ik maakte een lactosevrije variant, met margarine in plaats van boter, maar als het even kan zou ik roomboter gebruiken in plaats van margarine, want dat geeft toch net iets meer smaak

Wat heb je nodig? (voor ongeveer 12 brownies)

140 gram roomboter, 200 gram chocolade, 225 gram kristalsuiker, 60 gram cacao, 1 theelepel vanille extract, 2 eieren, 60 gram bloem en versiering naar keuze (ik ging dus voor zeezout)

Hoe maak je het?

  1. Breek de chocolade in stukjes en doe ze in een magnetron proof schaal, samen met de boter en de suiker.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius
  3. Smelt in ongeveer 2 minuten de chocolade en de boter, maar roer ondertussen af en toe goed, om te voorkomen dat het te hard gaat.
  4. Als alles gesmolten is, roer dan goed tot je een gelijke massa hebt.
  5. Voeg de eieren en de vanille toe en roer tot je een glanzende gelijke massa hebt.
  6. Zeef de cacao en de bloem in het chocolademengsel en roer ook dit weer goed door.
  7. Bekleed een bakvorm van ongeveer 20×20 cm met bakpapier en stort je brownie mengsel erin.
  8. Bestrooi de brownie met je versieringen en schuif hem voor een half uurtje in de oven.
  9. Laat de brownie afkoelen en serveer hem bijvoorbeeld met ijs.

IMG_0491

De vorm van dit mooie bolletje ijs heeft een speciale naam, het is namelijk een quenelle. Ik heb zelf geen flauw idee hoe je die maakt, maar gelukkig heb ik een heel lief vriendinnetje die dat wel heel er goed kan!

Heel veel liefs!

Advertentie