Zoals ik hier al zei, ben ik de laatste tijd vooral druk met het tweaken van mijn recepten. Zo ook mijn recept voor brownies. Nu is mijn oude recept voor brownies nog steeds een dikke aanrader, maar smaakt heel erg naar super pure chocolade, dus je moet er wel echt van houden. Het recept wat ik nu gebruik is iets subtieler.

 

Ik heb er voor deze keer een bodem onder gemaakt met oreo koekjes. Ik had een rol oreo’s gekocht toen ik boodschappen ging doen met mega honger. Oeps.

En omdat ik ze niet wilde opeten, maar ook niet wilde weggooien besloot ik ze als bodem te gebruiken voor deze brownies. Ik heb de bodem deze keer op de kwarktaart manier gemaakt (fijnstampen en met gesmolten boter mengen en aandrukken). Als ik nog een keer oreo-brownies maak is dit denk ik niet perse de manier waarop ik het nog zou doen, ik denk dat ik ze dan als hele koekjes op de bodem leg en het brownie beslag er dan gewoon overheen verdeel. Maar op zich is dit ook niet verkeerd hoor.

 

Het recept dat je hieronder vind is alleen voor de brownies!!

 

Wat heb je nodig?

  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 50 gram cacaopoeder
  • 30 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 vanillestokje
  • 1 ei
  • En eventueel een snufje zout

 

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng in een kom de gecondenseerde melk, het cacaopoeder, het bakmeel, het ei en het merg van het vanillestokje goed door tot je een glad beslag hebt. Eventueel kan je er nog een snuf zout door doen, ik vind dit zelf erg lekker, maar doe vooral wat je zelf wilt.
  2. Vet een vierkante bakvorm in met boter en knip een stuk bakpapier op maat dat je hem er als lange rechthoek in kan leggen. Op deze manier kan je de brownie als het goed is heel gemakkelijk uit de ovenschaal tillen met de lange uiteindes van de rechthoek. Stort het beslag in de bekleedde bakvorm en schuif de brownie voor 20 minuutjes in de oven. Haal de brownie na de 20 minuten uit de oven, snijd als het nodig is de randjes los en laat hem verder afkoelen op een rekje. Snijd de brownie, wanneer hij is afgekoeld in blokjes, rechthoekjes of steek er leuke vormpjes uit met een koeksteker (dan kan je zelf de restjes opeten, altijd een goed idee)

IMG_2870

Ik ben oprecht helemaal weg van de structuur van deze brownies. Ze zijn naar mijn smaak perfect smeuïg en dat vind ik super lekker. Je kan spelen met de structuur door er noten of stukjes chocolade doorheen te doen, maar ik vind ze zo erg lekker 🙂

 

Liefs!!

Advertentie