Voor de verandering besloot ik vanavond weer eens te koken met mijn lievelingsgroente van het moment. Bietjes!!

Omdat ik geen zin had om uren in de keuken te staan besloot ik voor iets simpels te gaan en besloot ik bieten carpaccio te maken. Eigenlijk had ik een vegan-variant willen maken, met een mierikswortelroom, maar omdat ik geen mierikswortel(puree) kon vinden, besloot ik te settelen voor een versie met kaas. Wat ik, als cheese lover, ook absoluut niet erg vond 🙂

 

Ik ben vandaag gegaan voor fetakaas, maar je kan ook heel goed kiezen voor geitenkaas, een pittige rauw melkse koemelk kaas of zelfs Parmezaanse kaas. Verder heb ik gekozen voor veldsla omdat ik daar zin in had, maar als je het gerechtje iets meer pit wilt geven kan je ook gaan voor rucola. Verder koos ik voor Walnoten, omdat ik die nog in huis had, maar je kunt ook kiezen voor pompoen-pitjes of pistachenoten.

Verder kan je qua dressing enorm variëren. Je kan kiezen voor een lichte vinaigrette met witte wijn azijn, een vinaigrette met balsamicoazijn, pure balsamicoazijn  of je kan zelfs gewoon alleen een beetje olijfolie, citroensap, peper en zout eroverheen sprenkelen. Ook erg lekker!

Wat de bietjes betreft heb je ook meerdere opties. Je kan gaan voor simpele rode bietjes (zoals ik deed vandaag), oerbietjes in meerdere kleuren. Je kan je bietjes roosteren, koken(kijk voor de kooktijden van bietjes in de keukenhulp) of zelfs rauw gebruiken. Doe er helemaal mee wat jij wilt. Vandaag ging ik voor gemak en koos ik voorgekookte bietjes. Shame on me!

Maar zoals je kunt zien kan je het zo gek of simpel maken als je zelf wilt!

 

Wat heb je nodig? (Voor 1 persoon)

  • 1 bietje
  • 1 handje veldsla
  • 1 klein stukje fetakaas
  • 1 handje walnoten
  • Wat balsamicoazijn
  • Peper en zout

 

Hoe maak je het?

  1. Snijd het bietje in fijne plakjes met een mandoline of als je goede mes-skills hebt gewoon met een mes. En leg de plakjes biet dakpansgewijs op een mooi bord.
  2. Sprenkel de dressing alvast over de bietjes. Wanneer je dit later doet, ziet het er minder mooi uit. Als je bijvoorbeeld feta en balsamicoazijn gebruikt, dan wordt de feta een beetje viezig balsamico-bruin en dat ziet er niet zo lekker uit.
  3. Verkruimel de kaas en de walnoten over de carpaccio. Ook dit is het handigste om te doen voordat je de sla op de carpaccio legt. Omdat je op deze manier ook lekkere kaas en walnoten onder de sla krijgt, in plaats van alleen maar op de sla. Als alles mooi verdeeld is kan je wel gewoon met een gerust hart de sla op de carpaccio leggen. Breng de carpaccio eventueel nog op smaak met peper en zout. En enjoy!

 

 

Ik at deze portie als avond maaltijd, omdat ik niet heel erg veel trek had. Als je wel ‘gewone’ trek hebt is het misschien verstandig om meer bietjes te gebruiken, of om er wat brood bij te serveren.

Of serveer deze carpaccio als voorgerecht en serveer er nog een licht hoofdgerecht na.

IMG_2861

Liefs!!

Advertentie