Een tijdje geleden was ik in de Markthal in Rotterdam. Mijn zus studeert in Rotterdam en er was iets met een matras waardoor pap en mam naar Rotterdam moesten. Omdat ik toch toevallig bij pap en mam was besloot ik gezellig mee te gaan en het is natuurlijk ook altijd heel leuk om bij te kletsen met mijn lieve zus. En een extra voordeel was dat we dan ook langs de markthal konden gaan. Pap en mam vonden dat een heel goed plan en al gauw bevond ik me voor mijn favoriete markthalkraampje, namelijk dat van monsieur saucisson.

Sinds ik in de markthal kom ben ik fan van monsieur saucisson. Ten eerste vind ik de naam geweldig, ten tweede haalde ik hier altijd worst voor the boyfriend. Ik dacht altijd dat ik zelf geen droge worst lustte; Echter, toen ik laatst onder groepsdruk bezweek en een stukje worst proefde, was ik om! Mijn favoriet is die met blauwe kaas, maar omdat ik avontuurlijk dacht te zijn kocht ik laatst onder andere die met everzwijn.

Ik wilde iets koken met die worst, en besloot de worst te verwerken in een risotto. Een dag eerder had ik met papa een nieuwe soort risotto rijst gekocht, dat wil zeggen dat het een soort was waarmee ik nog niet eerder had gekookt. Dus besloten we al snel dat we risotto zouden gaan eten. Omdat we toch in de markthal waren besloten we daar de rest van de ingrediënten bij elkaar te sprokkelen en dus dook ik de dag erna de keuken in.

Risotto is altijd al goed, maar de worst van monsieur saucisson maakt hem beter! De paddenstoeltjes heb ik geproefd en vervolgens aan de kant geschoven omdat ik het toch niet echt heel erg lekker vind. Pap en mam vonden ze wel heel erg lekker dus het moet ergens wel ok zijn geweest.

Ik serveerde er verder ook nog paarse spruiten bij, omdat ik spruiten enorm lekker vind. Qua smaak pasten ze er prima bij, en qua kleur maakten ze het helemaal af! Ik heb ze overigens in de magnetron gegaard. Dat schijnt de enige manier te zijn om paarse spruiten hun paarse kleur te laten behouden. Hiervoor maak je de spruiten schoon, doe je ze in een afgedekte schaal met een beetje water en laat je ze op 700 watt in 4 tot 6 minuutjes garen. Laat ze vervolgens nog even na garen in de afgedekte schaal en klaar zijn je spruiten. Dit geldt overigens voor zo’n 350 gram schoongemaakte spruiten.

Wat heb je nodig?

 • 1 x risotto bianco (ik gebruikte deze keer ook winterpeen door de soffritto, maar dat kan je ook weg laten)
 • 200 gram paddenstoelen
 • 3 takjes tijm
 • Een halve droge worst
 • Boter en/of olie om in te bakken
 • Eventueel wat extra kaas
 • Eventueel spruitjes voor erbij

Hoe maak je het?

 1. Begin met het bereiden van de risotto, volg hiervoor het recept voor risotto bianco.
 2. Wrijf de paddenstoelen schoon en snijd ze eventueel in plakjes en snijd de worst in kleine blokjes. Bak de worst in een koekenpan met wat boter of olie tot ze krokant zijn.
 3. Schep de worst uit de het pannetje en doe de paddenstoelen en de tijm weer in de pan en bak ze voor zo’n 3 minuutjes tot ze gaar zijn.
 4. Serveer de risotto met een wat van de paddenstoelen, wat van de worst en eventueel wat kaas en spruiten.

Liefs!IMG_1236

Advertentie