Nu ik hele dagen aan het studeren ben. Drama. Sta ik iets minder in de keuken. Meer drama. Daarom een receptje uit de oude doos, voor iets simpels en lekkers wat extreem snel klaar is. Het is een  receptje wat ik uitsluitend maak als ik samen met the boyfriend eet, omdat het zijn aller aller lievelingseten is, of althans dat zegt hij altijd. Dus vandaag het recept voor Lieffie’s lievelingsnoedels.

Als wij samen eten en ik kook wil hij altijd deze noedels eten, omdat hij ze zo ongelofelijk lekker vindt en daarom noem ik ze Lieffie’s lievelings noedels.  Normaal kook ik niet echt Aziatisch, omdat ik dit qua smaak balans altijd moeilijk vind, maar dit ‘recept’ gaat altijd goed. En ja, recept staat bij deze tussen haakjes, omdat de saus uit een potje komt, omdat the boyfriend dat het lekkerst vind.

We hebben deze noedels voor de eerste keer gemaakt, toen the boyfriend zin had in afhaal noedels, maar ik dat ronduit weigerde. Als compromis besloten wij dat we de noedels dan maar zelf zouden maken. The boyfriend ging mee naar de winkel en stond erop dat het allemaal ‘niet te veel gedoe’ zou mogen zijn, dat het niet zo lang mocht duren en dat er veel vlees in moest zitten. In het recept hieronder vind je de hoeveelheden die ik lekker vind, maar als ik voor the boyfriend kook gaat er een dubbele hoeveelheid aan vlees door. Normaal ‘hoort’ er ook van die lange kroepoek bij, maar voor deze ene keer een uitzondering, omdat ik er zelfgebakken kroepoek bij serveerde. De kroepoek komt van de grote toko in de Markthal in Rotterdam.

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

 • 2 verpakkingen kant-en-klare dikke noedels van conimex
 • 1 half flesje zoetzure woksaus van de ah
 • 350 gram rundvlees reepjes
 • 800 gram Chinese roerbakgroente
 • 1 scheutje wokolie
 • ½ theelepel gemberpoeder
 • ½ theelepel sereh
 • 1 scheutje ketjap manis
 • 1 scheutje citroensap
 • 1 theelepel suiker
 • zout en peper
 • Eventueel chilisaus en kroepoek voor erbij.

 Hoe maak je het?

 1. Verhit de wokolie in een wokpan en bak hier de rundvleesreepjes rondom bruin in.
 2. Voeg de gemberpoeder, sereh, ketjap, citroensap, suiker en peper en zout toe en laat het geheel een beetje inkoken, zodat de smaken enigszins in het rundvlees trekken.
 3. Voeg de roerbakgroente toe en wok dit voor ergens tussen de 3 en 5 minuutjes mee. Zodat de groente wel gaar, maar ook nog steeds knapperig is.
 4. Voeg de kant en klare noedels en de woksaus toe en wok het geheel weer voor zo’n 2 tot 3 minuten, tot de noedels door en door warm zijn.
 5. Serveer het geheel met kroepoek en chilisaus.

Deze noedels heb je in minder dan een kwartiertje op tafel staan, en ze zijn dus ideaal voor tijdens drukke studie periodes. Als ik heel gezond wil doen, voeg ik nog een bakje taugé toe. Maar dat kan je dus naar eigen wens weg laten of niet.

Oh trouwens, tussen alle tentamendrukte heb ik wel een leuk nieuwtje! Ik heb namelijk al bijna 100 berichten gepost op mijn blogje! Feest! Om dat te vieren, zal ik proberen een extra bijzonder receptje te posten als 100e bericht.


IMG_0094

Liefs XXX

Advertentie