Hallo!

Ik vind roze echt een super vrolijke kleur. Dus als ik mijn eten roze kan kleuren dan doe ik dat. De manier om dat te doen is met bietjes. En laat ik die nu net heel erg lekker vinden. Ook als je geen uitgesproken bietjes lover bent is dit receptje het ook absoluut een aanrader.

De aardse smaak van de bietjes wordt namelijk iets geneutraliseerd door de crème fraîche die er door zit. Ik kan je zo wel proberen te overtuigen, maar de enige manier om er echt achter te komen is om het echt te proberen. Zelfs als je het niet superduper lekker vindt, kun je tegen je ouders/grootouders zeggen dat je heel gezond bietjes hebt gegeten. Dan zijn ze vast trots op je.

Ik maakte het vanavond met gnocchi. Vooral omdat dit heerlijk snel klaar is. Als je dit recept maakt met pasta ben je er een minuut of 15 a 20 mee bezig. Maak je het met gnocchi dan kun je in minder dan 10 minuutjes aan tafel zitten.

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

1 grote ui, 1 teentje knoflook, 2 voorgekookte bietjes, 1 groot bakje crème fraîche, wat dragon, peper en zout, gnocchi voor 4 personen, 1 zak veldsla, 2 handen walnoten, 1 blok fetakaas, olijfolie en boter

Hoe maak je het?

Snipper de ui en de knoflook en verwarm wat olijfolie in een pannetje. Bak de ui en de knoflook glazig op laag vuur. Ik gebruikte voor de snelheid van dit recept voorgekookte bietjes. Je kan ook zelf bietjes koken, maar dat kost dus net iets meer tijd. In ieder geval snijd je de gekookte bietjes in stukjes en gooi je die bij de glazig gebakken ui en knoflook. Laat het geheel goed warm worden en breng het op smaak met flink zout, wat peper en wat dragon. Gooi nu de crème fraîche erdoor en roer deze goed door. Laat het even warm worden en blend het vervolgens fijn met een blender. Je kan het ook in een keukenmachine gooien (als je die hebt), maar das een extra ‘pan’ die vies wordt, dus ik doe het gewoon met een blender. Zorg ervoor dat je je saus een beetje warm houdt terwijl je begint aan de gnocchi. Ik heb ook hier voor de snelheid voor kant-en-klare gnocchi gekozen, maar oprecht, als je de kans en tijd hebt, kies er dan voor om zelf je gnocchi te maken is veeuull lekkerder. In dit recept gaan we de gnocchi bakken in plaats van koken. Dit, omdat gnocchi van koken altijd een beetje soppig word, en dat past niet echt bij deze saus. Om je gnocchi te bakken verwarm je een scheut olie en wat boter in een pan en daar bak je je gnocchi in 3 à 4 minuutjes in. Schep de saus bij de gnocchi en bak het zo voor 1 minuutje mee, zodat alle gnocchi in saus bedekt zijn. Doe wat veldsla op een bordje, serveer daar je gnocchi met saus op en verkruimel er de feta en walnoot over! Deliciousss!

wpid-img_20150621_123133.jpg

X

Advertentie