Hallo,

Bruschetta met kaas is volgens mij een beetje vloeken in de kerk, maar het is wel erg lekker. In Cuba heb ik het voor het eerst geproefd. En toen ik laatst bruschetta aan het maken was, moest ik er weer aan denken. Ik had in de koelkast nog een stukje Kernhem liggen, wat een geweldige kaassoort is en besloot het te proberen. Bovendien wilde ik graag mijn crème brûlée brandertje weer eens gebruiken. Dus ik moest er eigenlijk wel kaas op doen, om te smelten met mijn brandertje. Had eigenlijk geen keuze, toch? 😉

Je kan ervoor kiezen om kant en klare tomatenmengsels te kopen, maar dat raad ik niemand aan. Vooral niet omdat het zelf maken van het tomatenmengsel superduper makkelijk is en honderdduizend keer lekkerder. Ik ben me er overigens volledig van bewust dat dit recept eigenlijk niks te maken heeft met de originele Italiaanse bruschetta’s, maar ik had werkelijkwaar geen idee hoe ik het anders moest noemen. Als je suggesties hebt, kom maar door!

Wist je trouwens dat bruschetta de naam is voor het gegrilde brood, niet voor het tomatenmengseltje? Shame on you Albert Heijn!

Wat heb je nodig?

6 tomaatjes (ik gebruikte tasty toms), een half rood uitje fijn gesnipperd, 1 teentje knoflook fijngesneden, 1 klein afbak stokbroodje, of 2 afbak pistoletje, olijfolie, peper en zout en natuurlijk kaas.

Hoe maak je het?

Begin met de broodjes, verwarm de oven voor op 180 graden, snijd dunne plakjes van het brood of de baguettes en leg de plakjes op een ovenrooster. Sprenkel er wat olijfolie over en eventueel ook wat zout en peper. Schuif de broodjes voor zo’n 10 minuutjes in de oven, of totdat ze goudbruin kleuren. Maak ondertussen de tomatenmengsel. Snijd hiervoor de tomaatjes eerst in kwarten en verwijder van alle tomaatjes, behalve van 2, de zaadjes. Snijd de kwartjes in kleine stukjes en gooi dit in een bak. Doe hier het gesnipperde uitje en de knoflook bij en roer het goed door elkaar. Breng het op smaak met olijfolie, peper en zout. Als de broodjes klaar zijn leg je ze apart of stop je ze in een bakje. Beleg je broodjes niet al van te voren met het mengsel, dan worden ze een beetje soppig, omdat de tomaat best wel nattig is. Je maakt je bruschetta dus echt super last minute helemaal af. Dit doe je door een ruim theelepeltje mengsel op een broodje te doen, hier vervolgens een stukje kaas op te doen, en vervolgens het stukje kaas te branden met je crème brûlée brandertje. (je kan ze ook onder de gril van je oven schuiven, maar dan word de rest van je hapje zelf ook warm!)

image

Enjoy!

Advertentie