Hallo!

Voor mijn  verjaardag had ik van the boyfriend een Tajine cadeau gekregen! Superduperleuk natuurlijk. Ik kon natuurlijk niet wachten om hem uit te proberen en vandaag was het eindelijk zover. The boyfriend had de tajine bij de oil&vinegar gekocht, dus er zat een handige gebruiksaanwijzing bij, en een tweetal receptjes. Natuurlijk ben ik daar veel te koppig voor dus ben ik zelf recepten gaan opzoeken en heb zo mijn eigen receptje samengesteld. Het is ongetwijfeld niet authentiek, maar het is wel erg lekker.

Wat heb je nodig

700 gram doorregen riblappen, olijfolie, 2 uien, 2 aubergines, 1 blik gepelde tomaten, paprikapoeder, ketoembar, kaneel, peper, zout, 20 gedroogde pruimen zonder pit, 1 blikje kikkererwten.

Hoe maak je het?

Snijd je riblappen in blokjes en doe ze in een ziplockbag, doe hier de kruiden bij ( 1 eetlepel ketoembar, 1 eetlepel, paprikapoeder, 1 eetlepel kaneel en wat peper en zout.) hussel er een beetje mee en laat het eventueel zo even intrekken. Verwarm de olie in de bodem van de tajine. Denk er goed aan dat je de tajine eerst laat weken in wat water, anders kan hij vanwege de hoge temperatuur barsten. Braad het vlees bruin en snijd ondertussen de uien in grove stukken. Gooi de ui bij het vlees en snijd de aubergine in stukken, gooi ook dit bij het vlees en gooi dan het blik gepelde tomaten erbij (je kan de tomaten zelf eerst even kapot trekken). Gooi de pruimen er ook bij en laat je tajine zo minstens 3 uur staan. Ongeveer een uurtje tot een half uurtje voor het serveren snijd je de tweede aubergine en gooi je ook die erbij en doe je ook het blikje kikkererwten erbij.

Serveer je stoofschotel, want dat is het eigenlijk, met couscous en een sausje van yoghurt, citroen en munt.

image

Liefs!

Advertentie