Halloo!

Laatst had ik zin om een super fancy looking toetje te maken in de vorm van een gelei met allemaal fruit erin. Helaas helaas lukte dat tijdstechnisch gezien niet, dus moest ik last minute iets anders verzinnen. Dit toetje is dus uitermate geschikt als je maar weinig tijd hebt, maar toch iets moois op tafel wilt zetten. Oh ja, het is nog extreem makkelijk ook!

Wat heb je nodig (4 personen)

1 bak Griekse yoghurt met 0 % vet, een aantal eetlepels kersenjam, een aantal Bastogne koekjes (deze heb je nooit genoeg)

 

Hoe maak je het?

Makkelijker kan bijna niet, dus het helpt als je het in een mooi glas serveert. Ik koos zelf voor wijnglazen. Begin met het verkruimelen van de Bastogne koeken. Het is een beetje afhankelijk van hoe groot de glazen zijn die je gebruikt, hoe veel je er nodig hebt. Maar als je wat Bastogne kruimels over hebt kun je ze versieren, en als blijkt dat je te weinig kruimels hebt, kun je er altijd wat bij kruimelen. Ik had zelf 6 en een half koekje nodig. Roer zoveel jam door de yoghurt als je lekker vindt. Ik zou zeggen niet te veel, want dan wordt het te zoet. Als je beide componenten klaar hebt, kun je je toetje gaan bouwen. Doe dit door laagjes Bastogne en yoghurt af te wisselen. Ik zou zelf niet te dunne laagjes maken, want dan proef je het verschil niet meer. Eindig met de yoghurt en dan kun je het of zo serveren, of je kunt er Bastogne kruimels over strooien, of een heel bastognekoekje erin steken, of iets met poedersuiker ofzo, laat je verbeelding erop los zou ik zeggen! Ik koos ervoor om merengue en die in gebroken stukken erop te leggen.

wpid-img_20150321_204003.jpg

Het recept voor merengue vind je binnenkort hier!

 

Liefs!

Advertentie