Hallo allemaal!

Afgelopen week heb ik mijn 21e verjaardag mogen vieren! En voordat ik naar de kroeg ging leek het me een goed en gezellig idee om van te voren samen te eten met the boyfriend en met mijn BFF. Het was erg gezellig, maar helaas is alleen soep eten, voor een avond zuipen, excusez le mot, niet zo’n goed idee.  Om the boyfriend the quoten: ‘Je weet pas echt of iets lekker is, als je het 2 keer proeft.’ Dus ik kan jullie met zekerheid zeggen dat de soep erg lekker was!

Zo lekker zelfs dat ik het graag met jullie wil delen.

 

wat heb je nodig

1 liter kippenbouillon, 500 gram kipfilet, 2 grote blikjes tomaten puree, 2 theelepels djahé (gemberpoeder), 1 theelepel maizena, wat water, 2 eetlepels sojasaus, 4 eetlepels appelmoes, suiker, peper, zout, bosui, noodles (je kan dikke en dunne kiezen, wat je zelf het lekkerste vindt.)

 

Hoe maak je het?

Begin met het opzetten van je bouillon. Pocheer hierin je kipfilet voor 20 minuutjes. Na die 20 minuutjes kun je je kipfilet eruit vissen en die beginnen te pluizen (dat is een gek woord voor voorzichtig uit elkaar trekken). Roer ondertussen de tomatenpuree, appelmoes en de sojasaus door de bouillon. Je kan op dit punt er voor kiezen om er ook nog wat suiker door te gooien. Ik doe dit zelf altijd wel, omdat ik vind dat Chinese tomatensoep een beetje zoet hoort te zijn, maar dat is puur afhankelijk van je eigen smaak. Mix de gemberpoeder en de maizena met een beetje water los en roer dat ook door de soep. Zodat deze lekker kan binden. Kook ondertussen de noodles volgens de gebruiksaanwijzing en roer de gekookte noodles en de gepluisde kipfilet door de soep. Je kan ervoor kiezen om ook even snel een omelet te maken en die in stukjes/reepjes erdoorheen te roeren. Serveer het in ieder geval met wat gesneden bosui-ringetjes.

Een tip van mij: het is erg handig als je de noodles in wat kleinere stukjes snijd/knipt voor je hem door de soep roert. De lange slierten maken het namelijk erg moeilijk om op te scheppen en om charmant te eten!

 

wpid-20150317_182119.jpg

 

Bye!

Advertentie