Terwijl de regen hier ondertussen zo hard tegen de ramen tikt dat ik bang ben, dat ik straks binnen een regenpak moet gaan dragen, ben ik aan het genieten van iets wat denk ik mijn super favourite food of all time gaat worden. Althans wat comfort food  betreft dan.

Move over  tomatensoep want ik heb een nieuwe favoriet. Ik moet wel eerlijk zeggen dat het niet hele maal een nieuw receptje is. Vroeger, en dan bedoel ik ook vroeger, als in ‘baby Babette’-tijd schijnt dit ook al mijn lievelingsprakje te zijn geweest. Toen ik gister zat te twijfelen wat ik zou gaan eten, ik had verse tomaatjes gehaald bij de groenteboer en had van thuis een stuk heerlijke oude kaas meegekregen, belde ik mama. Zoals wel vaker gaf mama goede raad. Het enige probleem was dat ik dacht dat ik ook wel aardappels in huis zou hebben. Want, wie heeft dat nou niet? Nou ik dus.

Nou, gister werd het hem dus niet, vandaag wel! Na speciaal naar de winkel te zijn gegaan voor aardappeltjes, leek het mij een goed idee om ook nog extra kaas te halen, een iets jongere zodat hij beter zou smelten. En je hebt nooit genoeg kaas.

Nou genoeg gekletst, hieronder volgt het receptje!

 

Wat heb je nodig? (voor 2 personen)

450 gram aardappeltjes, 250 gram tomaatjes(ik gebruikte cherry tomaatjes), ongeveer 100 gram jonge of belegen kaas, klontje boter, bouillon blokje, peper en zout.

Hoe maak je het?

schil de aardappeltjes en breng ze in een laagje water met het bouillon blokje aan de kook. snijd terwijl je wacht de kaas in miniblokjes. Gooi 2 minuutjes voor de aardappels gaar zijn de tomaatjes erbij. Giet het geheel af en stamp het met een klontje boter lekker smeuïg en breng het op smaak met peper en zout. Roer de blokjes kaas erdoor en klaar is je prutje. Je kunt er eventueel wat rucola of iets dergelijks bij serveren om het iets minder blend te maken, maar ik vind het zelf zo ook al heerlijk.

wpid-20150224_180744.jpg

Smakelijk!

Advertentie