Gister regende het keihard en vanmiddag scheen de zon. Eventjes dan. Door het warme zonnetje werd ik geïnspireerd om iets gezonds te eten, het duurt immers niet eens meer zo lang voor de bikini’s, korte broekjes en zomerjurkjes uit de kast getrokken mogen worden!

Anyway, een gezonde lunch hoeft niet perse te bestaan uit een quinoa salade of een in kokosvet gebakken eiwitje klinkt toch ook smerig, je kan best een gezond-achtig broodje maken. Nu is mijn optie waarschijnlijk echt niet de allergezondste optie, maar het is in ieder geval beter dan de dingen die ik normaal eet. oeps. Je kan het gezonder maken door in plaats van een wit bolletje een volkoren of muesliebol te pakken en door de mayonaise te vervangen door magere kwark.

Wat heb je nodig?

4 bolletjes, 1 avocado, een halve eetlepel mayonaise, peper en zout, een blikje tonijn op water.

Hoe maak je het?

Snijd de avocado open, haal het vruchtvlees eruit en gooi het in een bakje met de mayonaise. Klop het met een garde tot je een luchtig geheel krijgt. Een beetje een mousse-achtige structuur. Breng je avocado smeersel op smaak met wat peper en zout. Snijd vervolgens je bolletjes open. Je kan ze eventueel opengesneden eventjes onder de grill leggen, zodat ze een beetje knapperig zijn, maar ik had zo’n trek dat ik daar geen zin in had. Smeer vervolgens een flinke eetlepel op je broodje, als een soort boter, maar dan iets meer. Verdeel een paar stukjes tonijn over het smeersel en klaar is je broodje! Nu ik erover nadenk lijkt het me ook erg lekker om een limoentje uit te knijpen over de tonijn/avocado, om het net iets frisser te maken! Dat ga ik de volgende keer proberen 🙂
image

 

X

-edit: ondertussen regent het hier weet pijpenstelen. bummer

Advertentie