Als je ooit zin hebt in biefstuk, maar op zwart zaad zit, moet je zeker Tagliata di manzo proberen. Vrij vertaald betekend het zoiets als bezuiniging van rundvlees. Het gerecht tagliata di manzo is dus hemels gekruid rundvlees in stukjes gesneden, zodat je er extra veel van kan genieten.
Ikzelf maak het liefste elke dag tagliata, zo lekker is het! Het is bijzonder makkelijk te maken, maar je maakt er ook bijzonder makkelijk indruk mee. The boyfriend is er ook een groot fan van, en helpt ook graag mee met het maken, want hij bakt, naar eigen zeggen(en naar dat van mij), de beste biefstukjes.

Als je er een voorgerecht van wilt maken, raad ik aan om ongeveer een half biefstukje per persoon te rekenen, voor een hoofdgerecht raad ik 1  biefstuk per persoon aan. Dit hangt er een beetje vanaf wat je er verder nog bij serveert.

Wat heb je nodig?
2 biefstukjes, 75 gram rucola, parmezaanse kaas, balsamico creme, 1 eetlepel olijfolie, snuf peper en zout, 2 takjes (verse) rozemarijn, 1 teentje knoflook

Hoe maak je het?
Zorg ervoor dat de biefstukjes op kamertemperatuur zijn, dit zorgt ervoor dat ze beter bakken. Maak dat je kruidenolie. Dit doe je door de rozemarijn fijn te hakken en de knoflook te persen, roer dit vervolgens door de olijfolie en breng op smaak met een flinke snuf zout en peper. Smeer de biefstukjes in met de olie en leg ze in een hete pan. Je hebt geen extra boter of olie nodig, omdat je de biefstukjes al voldoende ingeolied hebt. Bak hem zo dat hij nog goed roze is van binnen, maar lekker bruin van buiten. Ik zou zeggen maximaal 2 minuutjes per kant. Zorg er wel voor dat je de biefstukjes in beweging houdt, zodat de rozemarijn niet zwart kleurt.

Als de biefstukjes gebakken zijn, laat je ze even rusten. Dit kun je het beste doen door ze even in aluminium folie te wikkelen, dit doe je om te voorkomen dat de sappen (ik vind sappen altijd zo vies klinken) uit het vlees stromen, de sappen zorgen er namelijk voor dat je biefstukje extra sappig blijft. Terwijl je vlees ligt te rusten, dit duurt een minuutje of 5, verdeel je de rucola alvast over de borden. Trancheer het vlees dan, trancheren is zoveel als het in schuine dunne plakjes snijden van vlees. Verdeel het vlees over de rucola, schaaf er wat parmezaan over en sprenkel er tenslotte nog wat balsamico over  dit laat ik ook bijna altijd aan the boyfriend over, aangezien het er bij hem heel professioneel uit ziet, en bij mij meer als een mislukte klodder
Eventueel zou je de sla nog wat kunnen oppimpen, maar in principe kun je het ook zo simpel houden en ervoor zorgen dat het biefstuk echt het stralende middelpunt van je gerechtje blijft.

image

Buon appetito!

Advertentie