Gezond chocolade ijs. Het bestaat.  Nee, ik maak geen grapje. Er bestaat echt een gezonde variant van de ultieme guilty pleasure.

Vanmiddag, tijdens het studeren heel zwaar leven, kreeg ik ineens enorm veel zin in chocolade ijs, maar ik wilde wel gezond blijven eten. De oplossing?  Hieronder kun je het lezen!

Wat heb je nodig?
2 bananen, 3 theelepels cacaopoeder,  een scheutje melk

Hoe maak je het?
Er zijn in principe twee manieren om dit te fixen. De eerste is by far de makkelijkste,  maar vergt wel wat vooruit denken. Je moet namelijk een paar uurtjes van te voren de bananen in de vriezer gooien. Vervolgens is het alleen nog maar een kwestie van alles te blenderen.

De tweede manier is om gewoon direct alles bij elkaar te gooien en te blenderen. Op dit moment heb je een soort van vla/pudding, ook heel lekker, maar natuurlijk geen ijsje. Dus om je ijsje te maken, moet je het prutje nog even in de vriezer gooien.Je moet het prutje dan wel eens in de zoveel tijd omroeren om te voorkomen dat er ijskristallen vormen in je ijsje.

image

Bon appetit!

Advertentie