Hallooo,
Sinds ik een receptje op pinterest heb gezien eet ik mijn kip alleen nog maar parmigiana style! Na het een paar keer gemaakt te hebben voor vriendinnetjes werd het tijd om thuis ook dit receptje te maken. Ik was namelijk thuis om te studeren voor tentamens.  Helaas helaas, het precieze recept is onvindbaar op internet. Gelukkig is het maken van chicken parmigiana absoluut niet moeilijk dus bij deze het recept:

Wat heb je nodig voor 3 personen:
345 gram kipfilethaasjes, 1 groot ei, 1 ruime kop paneermeel, 20 gram parmezaanse kaas, 1 bol mozzarella, 1 blikje tomaten passata (of pizza/pasta saus), 1 ui, 2 tenen knoflook,  1 bleekselderij,  1 courgette, boter

Hoe maak je het:
Laat de boter smelten in een hapjespan en begin met het snipperen van de ui en de knoflook.  Laat de ui en knoflook langzaam zacht worden in de pan, maar zorg ervoor dat het niet bruin wordt!  Dan heb je kans dat het een beetje bitter/verbrand gaat smaken en dat is natuurlijk niet lekker. Maak  ondertussen alle bleekselderij schoon en snijd hem in plakjes. Bak het eventjes mee met de ui en voeg vervolgens een beker water toe, om het te laten smoren op een laag vuur. Het zal ongeveer een half uurtje duren voor je een zacht prutje hebt.  Snijd in de tussentijd de courgette in blokjes en voeg ook deze toe. Laat dit een minuutje of 2 meesmoren en gooi dan je tomatensaus erbij.  De saus is nu in principe klaar, dus je kan deze nu in een ovenschaal doen. Kluts het ei in een bakje en doe de paneer en de geraspte kaas en eventueel wat kruiden (naar eigen smaak) in een ander bakje. Haal de kipfiletjes een voor een door de ei en de paneer en bak ze knapperig in een pan met boter. Het maakt niet uit of de kip gaar wordt, deze gaart straks verder in de oven.  Leg de kip in de ovenschaal op de saus en verspreid er de mozzarella en eventueel wat extra parmezaan over. Schuif de ovenschaal voor 10 minuutjes in een op 200 graden voorverwarmde oven (als je in plaats van kipfilethaasjes hele kipfilets gebruikt moet je de oven tijd verdubbelen) en klaar is je kip!

Ik heb het gewoon zo gegeten,  maar als je grote trek hebt kun je er wat parpadelle of spaghetti bij doen.  Je hoeft er dan zeker geen apparte pastasaus bij te fixen, maar met aglio e olio is het erg lekker!

image

Bon appetit!

Advertentie