Hee jij daar!

Vandaag ben ik weer eventjes terug  met een super chill, makkelijk en snel receptje voor jullie! Namelijk een maïssoepje met een Tex Mex-twist die je in een handomdraai op tafel hebt staan.

Ik ben door Santa Maria uitgedaagd om verrassende recepten te verzinnen met hun producten. Het receptje dat volgt is daar een van. Toen ik net studeerde maakte ik super vaak maïssoep, omdat het makkelijk, lekker en relatief gezond is.

Toen ik laatst perongeluk tot half 6 ’s ochtends in de stad stond dit soort dingen overkomen je soms gewoon en vervolgens een brakke wereldreis naar paps en mams maakte was ik intens gelukkig toen ik zag dat ze een bakje maïssoep voor mij hadden bewaard. Toen ik een dag later voorstelde om weer maïssoep te eten, maar dan een spicy Tex Mex variant waren ze allebei direct enthousiast.

Nu hebben mijn ouders een soepmaker, wat echt een topding is want je gooit alle ingrediënten in een pan, drukt op een paar knopjes en 20 minuutjes later is je soepje klaar, maar als je alles 20 minuutjes kookt en vervolgens met een staafmixer goed pureert is het ook goed te doen.

Pap, mam en ik aten het soepje as is, maar als je wat koolhydraten mist kan je er altijd voor kiezen om er wat brood of bijvoorbeeld tortilla(chips) naast te serveren.

 

Wat heb je nodig?

  • 1 blikje maïs (uitlekgewicht 285 gram)
  • 400 gram gemengde groente (ik gebruikte een zak Mexicaanse roerbakgroente)
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 1 afgestreken eetlepel fajita kruiden
  • 750 ml water
  • Wat maïs, fijn gesneden rode paprika, lente ui en bijvoorbeeld koriander of peterselie als garnituur.

 

Hoe maak je het?

  1. Zoals ik al zei, makkelijker kan het bijna niet. Gooi alle ingrediënten behalve je garnituur in een pan en breng het aan de kook.
  2. Laat het 20 minuutjes koken en pureer alles daarna fijn met een staafmixer. Alternatief kan je het in een soepmaker gooien en die het werk voor je laten doen. Garneer de soep met wat vers gesneden groente en voilà je soepje is klaar.

 

Een laatste kleine tip over het garneren, doe dit enigszins met beleid als je het gewoon in de soep laat vallen zakt het een beetje naar beneden. Het is mooier als je het voorzichtig in de soep legt, dan blijft het namelijk op de soep liggen wat een stukje mooier is. Voor de smaak maakt het trouwens niks uit.

 

Liefs!!

 

Advertentie