Hellooo,
vandaag heb ik voor jullie een fantastisch receptje voor een simpele en snelle snack namelijk mini gehaktballetjes van kip. Hoe je dat maakt kan je hieronder lezen!
De tijd is weer eens aan mij voorbij gevlogen en in de tijd sinds mijn laatste post is er ook weer ontzettend veel gebeurd. Niet alleen het standaard smoesje wat je ondertussen misschien wel van mij gewend bent (ik was zo druk, boehoe, arme ik), maar ik ben ook weer verhuisd!! The boyfriend en ik delen nu met z’n tweeën een paleisje in de mooiste wijk van Nijmegen. Nu is de verhuizing vrij plotseling gegaan, waardoor met name het fotograferen en het uittypen van recepten erbij in schoot. Daarnaast is het in deze tijd van het jaar zo ontzettend vroeg donker dat het op alle foto’s die ik wel lijkt alsof de foto in kwestie in de krochten van een of andere super duistere grot is gemaakt. En dat vind ik erg lelijk en dus niet het delen waard. Sorry not sorry.
Op dit moment ben ik weer druk aan het studeren, dus is m’n blog weer een goed momentje om af en toe lekker te soggen. Daarnaast is mam tegenwoordig in de ban van bewust eten en blogt sinds dit jaar ook! klik HIER om een kijkje te nemen op haar site.
De kipgehaktballetjes hadden we eigenlijk bedacht als vervanger voor de gehaktballetjes voor bij pasta, maar ze zijn eigenlijk zo lekker dat ze los als hapje ook zeker een succes zijn. Omdat we ze met pasta wilde combineren hebben we de balletjes gekruid zodat het qua smaak bij de pasta aansloot. Heb jij geen zin in balletjes in Italiaanse stijl kan je ze bijvoorbeeld ook kruiden met een boemboe of iets dergelijks. Wel raad ik je altijd aan om het eitje erdoor te mengen voor de binding en de structuur van de balletjes.

Mam en ik gebruikte overigens knoflook-, sjalot- en basilicumpasta. Deels omdat we een tikkeltje te lui waren om zelf te snijden, deels omdat mama de potjes had staan en het heel erg leuk vindt om ermee te koken. Wat je, naast de pasta’s, nodig hebt en hoe je de balletjes precies maakt kan je hieronder lezen.

Wat heb je nodig?

 • 3 kipfilets
 • 1 ei
 • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
 • halve eetlepel oregano
 • 1 theelepel knoflookpasta
 • 1 theelepel sjalottenpasta
 • 1 theelepel basilicumpasta
 • Een halve theelepel paprika poeder
 • Zout en peper naar smaak
 • 1 koffie lepel olie

 

 

Hoe maak je het?

 1. Begin met het maken van het kippengehakt. Hiervoor maak je eerst de drie kipfilets schoon, snijd je ze in iets kleinere stukjes en gooi je ze, samen met het eitje in een keukenmachine. Laat de keukenmachine net zo lang draaien tot je een fijn mengseltje hebt, zonder brokjes kip.
 2. Vervolgens ga je je gehakte kip kruiden. Je kan het hiervoor uit de keukenmachine halen en met de hand kneden, maar gemak dient de mens, dus mam en ik gooide alle kruiding lekker bij het kipmengsel in de keukenmachine en met de pulse-knop mengde we zo de kruiden door het gehakt.
 3. Rol de balletjes zo dat ze ongeveer het formaat van een forse kerstomaat hebben. Qua hoeveelheid heb je dan ongeveer een halve eetlepel kipgehakt nodig.
 4. Wij bakte de balletjes vervolgens af in een pan, omdat wij hierna in dezelfde pan de pastasaus maakte, maar ik ben van mening dat je de balletjes makkelijker in de oven kan bereiden. In de pan bak je de balletjes rondom bruin, tot ze gaar zijn. Dit duurt zo’n 5-10 minuutjes per setje ballen dat je bakt, afhankelijk van hoeveel je er tegelijk bakt. Wanneer je ze in de oven bakt leg je alle ballen op een met bakpapier bedekte bakplaat en schuif je ze voor zo’n 20 minuutjes in een oven van 180 graden. Blijf er wel een beetje bij in de buurt voor het geval het te hard gaat, maar ik vind het zelf erg prettig om zeker te weten dat mijn kip gaar is, dus ik schuif het misschien überhaupt wat lang in de oven.

 

Liefs!!

Advertentie