Zoals ik misschien al wel eens heb verteld ben ik niet zo’n grote fan van geitenkaas. Echter, omdat the boyfriend geitenkaas wel enorm kan waarderen heb ik besloten om als goede voornemen geitenkaas te leren eten. En schrik niet, in deze quiche vond ik de geitenkaas zelfs lekker. I kid you not!

Maar goed, het was alweer een hele lange tijd geleden dat ik quiche had gemaakt en omdat ik laatst enthousiast was over deze kip met geitenkaas, besloot ik de geitenkaas dus te verwerken in een quiche.

Omdat ik alweer even geen  quiche had gemaakt, was ik een aantal van mijn eigen trucjes ‘vergeten’. Zo vind ik het namelijk bijvoorbeeld het chillste om quiche te maken een rol verse bladerdeeg, zoals bijvoorbeeld die van tante fanny. Wanneer je dan (met je slaapdronken hoofd, omdat je ’s ochtends zonder koffie boodschappen bent gaan doen) van die kleine plakjes diepvriesbladerdeeg koopt is er een bepaalde manier waarop je dit het makkelijkst in de vorm kan krijgen. Je hebt in totaal 6 plakjes bladerdeeg nodig. Leg 1 plakje in het midden en snijd de rest van de plakjes diagonaal door de helft, zodat je driehoekjes krijgt. Leg die plakjes vervolgens als een stervormig-puzzeltje in elkaar, vul de hoekjes in met de overige diagonalen en druk de randjes aan en je bent verzekerd van een lekvrije quiche.

Tip twee is om je quichebodem even blind voor te bakken. Leg hiervoor wat bakpapier in de met bladerdeeg beklede vorm en doe hier bakbonen in en bak de vorm in zo’n 5 tot 10 minuutjes voor.

 

Wat heb je nodig?

 • Bladerdeeg
 • 150 gram geitenkaas met honing
 • 150 gram ontbijtspek
 • 3 flinke handen walnoten
 • 3 eieren
 • 25 gram crème fraîche
 • Een paar takes verse tijm
 • Peper en zout

 

 Hoe maak je het?

 1. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius. Vet een quichevorm of een springvorm in met boter en bekleed de vorm met bladerdeeg.
 2. Verdeel een aantal plakjes spek over de bodem en verkruimel de helft van de geitenkaas over de bodem. Snijd de helft van de walnoten grof en verdeel deze ook over de bodem.
 3. Roer de drie eieren los met de crème fraîche, tijm, peper en zout. Verdeel dit over de quiche. Maak de quiche af met de rest van de spek, walnoten en geitenkaas. Houdt er rekening mee dat dit de bovenkant van de quiche wordt, dus leg het een beetje mooi neer.
 4. Schuif de quiche voor zo’n 20 minuten tot een half uur in de oven. Houdt hem goed in de gaten, wanneer de quiche te bruin wordt kan je hem eerder eruit halen en wanneer hij na de baktijd nog niet gaar is, kan je hem nog even terug de oven in schuiven.

Liefs!!

Advertentie