The boyfriend heeft dit stukje geschreven. De kudo’s gaan naar hem!

Gegroet!

Mijn vriendinnetje heeft ondertussen al erg veel recepten op haar blog gezet en vond het tijd dat ik (beter bekend als: the boyfriend) ook iets voor jullie schreef. Nu kook ik lang niet zo uitgebreid,  of met zoveel ingrediënten  (want ja, zelfs in een simpele pasta zitten bij haar minstens 18 ingrediënten), maar houd ik zeker wel van lekker eten. Je moet namelijk goed voor jezelf zorgen en lekker eten leent zich daar uitstekend voor!


Het gerecht dat ik met jullie ga delen is zeer geschikt voor mensen die veel tijd doorbrengen in de sportschool, mensen die van kip houden en eigenlijk alle andere mensen die wel eens eten. Ik heb het natuurlijk over gevulde kip uit de oven. Nu kun je denken: “Nou, dat valt toch best wel mee…?” Maar als het eenmaal klaar is en op je bord ligt, kan ik garanderen dat het smullen wordt!

Ingrediënten (niet per persoon, gewoon veel, want meer kip = meer beter):
– Kipfilet
– Geitenkaas met honing
– Tomatentapenade
– Brie
– Peper
– (Zonnebloem-/olijf)olie

Overige benodigdheden:
– Oven
– Ovenschaal
– Snijplank
– Scherp mes (voor de kip)
– Messen om mee te smeren

Bereidingswijze:
Leg de stukken kip op de Snijplank en snij deze open in het midden. Als het ware doorsnijden, zonder dat het mes er aan de onderkant uit komt. Op deze manier creëer je een grote inkeping en kun je de kip goed vullen.

(Ene helft:) Vervolgens haal je de geitenkaas met honing uit de verpakking en smeer/prop je deze in de zojuist gekeerde inkeping(en). Doe er goed wat in en wees vooral niet te zuinig, want het lijkt erg snel veel. Vervolgens peper er overheen en dan zijn deze stukken kipfilet klaar. Leg deze vervolgens in de ovenschaal.

(Andere helft:) Vervolgens snijd je stukken Brie en stop/prop je deze in de zojuist gecreëerde openingen. Daarna flink wat tomatentapenade erbij (totdat je eigenlijk geen brie meer ziet) en dan zijn ook deze stukken klaar. Leg deze dus ook in de ovenschaal.

Verwarm de oven voor op 200 graden en doe een klein beetje olie over de stukken kipfilet heen. Wanneer de oven is voorverwarmd, zet je de schaal in de oven voor 45 minuten. Om ervoor te zorgen dat de kip niet te droog wordt  (en dat valt al reuze mee) kun je een schaaltje met water in de oven zetten. Houd tijdens de 45 minuten de kip een beetje in de gaten, want sommige ovens gaan wat harder dan andere. Schrik overigens niet wanneer de tomatentapenade of geitenkaas een beetje donkerbruin worden! Het lijkt aangebrand, dit is het niet! Tenzij je de grill of magnetron hebt aangezet ofzo…

Na 45 minuten kun je genieten van je gevulde kipjes!

Variatietips:
Houdt je niet van geitenkaas of brie, of wil je nóg meer combinaties proberen? Dat kan! Eigenlijk alle kazen die smelten zijn geschikt, net als alle tapenades. Dus mix vooral wat je lekker vindt!

Je kunt er ook voor kiezen om minder kip te eten en er groente en aardappeltjes bij te doen. Kies vooral iets wat je lekker vindt, want ik ben nog niets tegengekomen dat er niet bij past.

Bereidingstijd:
– 5 minuten voorwerk aan kipfilet snijden en volproppen.
– 45 minuten in de oven.
IMG_3233
Enjoy! En wellicht tot de volgende keer!

Xx The Boyfriend

 

Advertentie