Laatst maakte ik pizza, maar dan net even anders dan normaal! Ben jij benieuwd hoe? Lees dan snel verder!

The boyfriend was afgelopen weekend weg geweest en zou maandag pas wat later weer thuis zijn. Omdat ik heel erg veel zin had in pizza (en had beloofd dat ik een kliekje voor the boyfriend over zou houden) ging ik nadenken wat voor pizza ik kon maken die later op de avond ook nog lekker zou zijn voor the boyfriend. Uiteindelijk besloot ik om de pizza voor the boyfriend zo te maken dat hij klaar zou zijn als hij thuis zou komen. Dat kon prima, omdat ik gebruik maakte van kant-en-klaar pizza deeg en de rest van de onderdelen ook al volledig voorbereid had!

Een andere reden waarom ik de pizza niet in een keer maakte, was omdat mijn oven te klein is om een hele pizza(rol) in een keer af te bakken. Dus ik loop hier nu wel een beetje tof te doen dat ik heel lief speciaal nog wat later kookte voor the boyfriend maar in feite had ik vrij weinig keuze.

Ik maakte de pizza vrij simpel met basilicum vinaigrette, gepofte tomaatjes en iets wat burrata moest voorstellen (alsjeblieft, laat je niet verleiden tot supermarkt spul en koop gewoon echte burrata). Je kan de pizza zo gek maken als je zelf wilt en er bijvoorbeeld kip, paprika of courgette op doen.

 

Wat heb je nodig? (voor 2 pizza’s)

 • 1 rol kant-en-klaar pizzadeeg
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 1 teen knoflook
 • Basilicum vinaigrette
 • 1 bol burrata

 

Voor de gepofte tomaatjes:

 • 3 handen cherrytomaatjes
 • 3 tenen knoflook
 • 2 sjalotten
 • Olijfolie
 • Peper en zout

 

Hoe maak je het?

 1. Begin met het poffen van de tomaatjes, verwarm hiervoor de grillstand van je oven eerst voor. Snijd 3 tenen knoflook fijn en snijd de sjalotten in grove stukken. Doe de tomaatjes, fijn gesneden knoflook en de stukken sjalot in een ovenschaal en bestrooi met peper, zout en olijfolie. Hussel alles even goed door elkaar en schuif het voor 5 tot 10 minuutjes onder de grill. Dit is een beetje afhankelijk van hoe warm je grill wordt, maar houdt het in ieder geval goed in de gaten.
 2. Verwarm, als de tomaatjes klaar zijn de oven voor tot 220 graden Celsius (of tot wat de verpakking van je pizzadeeg zegt). Verdeel het pizza deeg in 2, zodat je twee pizza’s hebt. Pers een teentje knoflook uit in ongeveer 2 eetlepels olijfolie en roer dit goed door elkaar. Bestrijk de pizza’s met de knoflook olie en schuif ze voor 15 minuutjes in de oven. In de tussentijd kan je de basilicum vinaigrette maken, als je dat niet al hebt gedaan.
 3. Als de pizza goudbruin gebakken is, kan je hem uit de oven halen en bestrijken met de basilicum vinaigrette. Verdeel wat van de gepofte tomaatjes op de pizza en scheur tot slot wat van de burrata over de pizza.

groene pizza

Liefs!

 

Advertentie