Een aantal weken geleden ontplofte mijn tijdlijn met foto’s van mijn favoriete toetje. Affogato. Nu is dat ook direct de reden waarom ik er daarvoor over twijfelde of ik überhaupt wel dit ‘recept’ wel zou delen. Daarnaast is het echt extreem makkelijk. Je gooit letterlijk 2 dingen bij elkaar. Gelukkig heb ik al een aantal jaar affogato-ervaring en heb ik er een x-aantal variaties op waar ik nu een nieuwe favoriet van heb. En daarnaast is het ook gewoon mega chill.

De eerste keer dat ik affogato dronk/at was in een restaurantje. The boyfriend wilde in eerste instantie geen dessert en ik zat enorm te twijfelen tussen twee dingen, dus was the boyfriend zo lief om een van mijn twijfeldingen te bestellen. Dat was de affogato. We vonden allebei dat het smaakte naar van die café noir koekjes en ik nam me voor voortaan altijd een affogato te bestellen als ik het ergens zag staan. In de loop der jaren heb ik dat dan ook gedaan en ik heb er nog geen seconde spijt van gehad.

Je kan heel simpel bijvoorbeeld variëren met het soort ijs, de originele variant is met vanille ijs, maar je kan bijvoorbeeld ook karamel-ijs, koffie-ijs, walnoten-ijs of andere romige ijssoorten pakken. Ook kan je ervoor kiezen om er dingen als chocolade, nootjes of siropen aan toe te voegen, maar als je het echt goed wilt aanpakken gooi je er natuurlijk drank over. Nu heb ik daar een beetje mee gevarieerd, en waar ik dacht dat de disaronno variant het beste ooit was, ben ik sinds ik samen met the boyfriend in een huis woon compleet omgeslagen. Alsjeblieft gooi wat frangelico door je affogato. Geloof me, het is alsof je een bueno drinkt.

Leuk weetje trouwens, affogato is Italiaans voor verdronken. Dit komt doordat je je bolletje ijs ‘verdrinkt’ in de koffie.

Ook een leuk weetje is dat the boyfriend zelf voorstelde om me te helpen met het maken van de foto’s deze keer. Het was namelijk, volgens hem, het vetste om een actiefoto te maken, waarbij hij de koffie zou gieten. Voor de mensen die mij kennen komt het denk ik niet als verrassing dat dit de eerste keer faliekant fout ging met als resultaat onderstaande foto! Artistiek toch 😉

affogato 2

Ohja, nog een klein dingetje. Officieel wordt affogato als drankje gezien, maar dat vind ik een beetje enthousiast, dus bij mij is het gewoon een toetje 🙂

Advertentie