Laatst had ik niet enorm veel zin om te koken, maarrr ik had wel zin in zowel (groene) asperges, als pizza.

De enige oplossing hiervoor is natuurlijk door beide te combineren en er een Italiaanse plaattaart van te maken. Je kan het ook een plaatpizza noemen, maar omdat ik vers bladerdeeg gebruikte, in plaats van het deeg dat ik normaal maak, kon de pizza-lover in mij het aan om het ook daadwerkelijk pizza te noemen.

 

Desalniettemin vond ik het erg goed gelukt en is het een aanrader voor als je een keer relatief weinig tijd hebt, maar wel een plaattaart/pizza achtige maaltijd wilt.

 

Wat heb je nodig?

 • 1 rol vers bladerdeeg
 • 1 blik gepelde tomaten
 • 2 tenen knoflook
 • 1 pak groene asperges uit de diepvries
 • 100 gram burrata
 • Een paar plakjes prosciutto crudo
 • Eventueel peper, zout
 • Olijfolie
 • 1 ei, losgeklopt

 

Hoe maak je het?

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius, als je oven een hete lucht stand heeft, zet hem dan hierop, omdat de plaattaart een vrij natte vulling heeft. Leg het bladerdeeg op een met bakpapier bekleedde plaat. Snijd er weer als het ware een schilderijtje van en prik gaatjes in het midden net als ik bij deze plaattaart heb beschreven.
 2. Snijd de knoflook fijn en voeg deze toe aan het blik tomaten. Knijp de tomaten fijn en roer het, nu je handen toch onder de tomaat zitten, lekker door met je handen. Breng de saus eventueel op smaak met wat peper en zout. Bedek het bladerdeeg met de saus en bestrijk de randjes met wat van het losgeklopte ei. Schuif de taart voor zo’n 20 minuutjes in de oven. Houdt hem goed in de gaten, het bladerdeeg kan bruin kleuren. Bedek de taart in dat geval met wat aluminiumfolie.
 3. Gril in de tussentijd de asperges in een grillpan met een klein beetje olijfolie, tot ze gaar zijn.
 4. Beleg de plaattaart, wanneer hij uit de oven komt, met de prosciutto, burrata en de asperges.

IMG_3700

Liefs!

 

 

Advertentie