Bij Sinterklaas horen voor mij saucijzenbroodjes. Vroeger kregen mijn zus en ik op sinterklaas avond een kop erwtensoep en een saucijzenbroodje, terwijl we om en om een cadeautje mochten uitpakken. Omdat het vanavond weer feest is, kon ik het niet laten om dit recept voor zelfgemaakte saucijzenbroodjes met jullie te delen! 

 

Sinds ik studeer eet ik wel vaker saucijzenbroodjes, het blijkt namelijk dat saucijzenbroodjes voor mij het ultieme brakvoer zijn. Nu is er weinig culinairs aan de kant en klare units die ik in de oven schuif als ik brak ben, maar het zelf maken van saucijzenbroodjes is ook absoluut niet moeilijk.

 

Wat heb je nodig? (voor 10 tot 15 saucijzenbroodjes)

  • 500 gram half om gehakt
  • Kruiden voor het gehakt
  • 10 tot 15 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei, losgeklopt

 

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. En haal de plakjes bladerdeeg alvast uit de vriezer om te ontdooien
  2. Kruid het gehakt naar eigen smaak.
  3. Rol worstjes van het gehakt en leg op elk plakje bladerdeeg een worstje. Vouw het bladerdeeg dicht, maar laat de uiteindes open. Druk met een vork langs de kant waar de bladerdeeg op elkaar komt, zodat je daar ribbeltjes krijgt. Eventueel kan je wat van het ei op het bladerdeeg smeren, als een soort plaksel.
  4. Als je alle saucijzenbroodjes hebt gevuld en dichtgevouwen kan je ze allemaal bestrijken met wat van het ei.
  5. Schuif ze vervolgens voor zo’n 20 minuutjes in de oven.

Serveer de saucijzenbroodjes met een kop erwtensoep en een stapel cadeautjes om de feestvreugde te verhogen.

Liefs!

Advertentie