Jaaaa, het is weer bijna kerst! Kerstmis is echt by far mijn favoriete tijd van het jaar. Naast dat ik eindelijk zonder me te schamen kerstmuziek kan luisteren, betekend het ook dat ik langzaam maar zeker simpele (kerst) gerechtjes met jullie kan gaan delen. Kerst-eten moet wat mij betreft aan een aantal dingen voldoen. Het moet lekker zijn, het moet er mooi uitzien en misschien wel het belangrijkste het moet makkelijk zijn.

Als je kerst met al je vrienden en familie viert heb je geen zin om de hele tijd in de keuken te staan, maar je wilt wel iets bijzonders eten. De sleutel in het maken van een geslaagd kerstdiner is wat mij betreft dan ook echt voorbereiding. Kies voor gerechten die je zo ver kan voorbereiden dat je het op de dag zelf bij wijze van spreken alleen nog maar even in de oven hoeft te schuiven.

Deze rouleau van kip is volledig voor te bereiden. Je kan ze bij wijze van spreken een dag van te voren maken, en dan hoef je ze tijdens je kerstdiner alleen nog maar te bakken.

Officieel maak je een rouleau met een farce. Een farce is een soort gemalen vlees vulling. Ik vond dat in dit geval niet nodig en dat was ook echt prima. Je kan het dus zo gek maken als je zelf wilt. Een klassieke combinatie is een rouleau met kip en dadel, ik koos in dit geval voor kip met bieslook, tomaat en pancetta.

Naast dat mijn vulling wat afwijkt van een officiële rouleau, verschilt mijn bereidingswijze ook van het officiële recept. Eigenlijk hoor je een rouleau namelijk te koken. Omdat ik pancetta aan de buitenkant van de kip rol, vind ik het lekkerder om het geheel te bakken, maar kijk vooral naar wat jij het lekkerst/makkelijkst vindt.

 

Wat heb je nodig? (voor 2 rouleau’s)

 • 2 kipfilets
 • 4 plakjes pancetta
 • ½ bakje kruidenroomkaas
 • Een aantal bieslook sprieten
 • Wat zongedroogde tomaatjes
 • Boter of olijfolie

 

Hoe maak je het?

 1. Sla de kipfilets zo plat mogelijk met een vleeshamer. Zorg er wel voor dat je het een beetje met beleid doet, zodat de kipfilet heel blijft. Als je geen vleeshamer hebt kan je ook een zware pan gebruiken, of een deegroller. Als je een pan, deegroller of iets anders gebruikt raad ik je wel aan om een stukje plasticfolie tussen de kip en je pan/deegroller te doen, omdat je anders rauwe kip op je pan/deegroller krijgt.
 2. Leg 2 plakjes pancetta op de platte kip en leg de kip met de pancettakant naar beneden op een stuk plastic folie.
 3. Smeer wat roomkaas uit over de kip, en verdeel er wat bieslook en zongedroogde tomaatjes over.
 4. Rol de kip enigszins strak op en prik het geheel vast met tandenstokers of bind het geheel vast met wat bindtouw.
 5. Verhit wat olie of boter in een pan en bak de rouleau’s rondom bruin en gaar. Snijd de rouleau’s in plakken en serveer het bijvoorbeeld met een romige aardappelpuree en spinazie.

 

Liefs!!

Advertentie