Even een heeeel snel berichtje, omdat ik op een of andere manier weer druk ben met van alles en nog wat. Toch wilde ik vanavond semi gezond en heel erg lekker eten. Dus het werd een Steak sandwich.

Er is een ding wat ik moet toegeven. Ik heb een enorme hekel aan het gebruiken van Engelse woorden in de Nederlandse taal, toch betrap ik mezelf er steeds vaker op dat ik het zelf ook doe. Zo vind ik een ‘steak sandwich’ een stuk lekkerder klinken als een ‘broodje met biefstuk’. Wat vinden jullie?

Maar goed, je zou kunnen zeggen dat dit de ‘volwassen’ versie is van een broodje hamburger.

Het is super simpel om te maken en dus uitermate geschikt voor dagen dat je wat minder tijd hebt. Zorg er wel voor dat je een goede kwaliteit rundvlees gebruikt, omdat het vlees anders taai kan zijn. Ik raad je aan om te kiezen voor een biefstukje, entrecote of een ribeye.

Oh één kleine tip: Gebruik de mayonaise van Jean Baton, deze is echt heerlijk en voegt echt iets toe aan je broodje!

 

Wat heb je nodig? (voor 2 broodjes)

1 ui, wat boter, 1 eetlepel balsamico, 1 theelepel bruine suiker, wat rucola, 1 tomaat in plakjes gesneden, 1 biefstukje, scheut olijf olie, 2 mini ciabatta’s, 1 eetlepel goede mayonaise, peper en zout

 

Hoe maak je het?

  • Bak de broodjes af volgens de verpakking
  • Snijd de ui in (halve) ringen en bak ze glazig in de boter.
  • Voeg de balsamico en de suiker toe aan de uien en laat ze kort karamelliseren
  • Snijd in de tussentijd de tomaat, als je dat niet al gedaan had.
  • Verhit een grillpan en smeer het biefstukje in met de olie en een beetje peper
  • Bak het biefstukje zoals jij hem lekker vindt. Ik zelf bak hem medium rare.
  • Laat het biefstukje rusten in wat aluminium folie, voor je hem aansnijd
  • Bereid in de tussentijd de rest van het broodje voor: Snijd het broodje open, besmeer beide kanten met mayonaise, leg wat rucola en tomaat op de onderkant van het broodje, leg hier stukjes biefstuk op en leg daar wat van de gekarameliseerde uitjes over.

IMG_0311

Enjoy!

Advertentie