Hello,

Vandaag, heb ik voor jullie de tweede chew, deze zal bestaan uit een super simpele klassieker namelijk: Pigs in blankets. Het is een snack die volgens mij ooit vanuit Amerika is komen overwaaien, maar je zou het in principe kunnen zien als de Amerikaanse equivalent van het worstenbroodje. Met als grootste verschil dat je bij een worstenbroodje worstvlees/gehakt gebruikt en bij een pig in blanket een knakworstje of hotdog.

Als ik brak ben vind ik het heerlijk om te ontbijten met worstenbroodjes, maar als ik echt heel erg brak ben is zo’n hele unit veel te veel. Dan zijn deze zelfgemaakte piggies perfect. Op een of andere manier associeer ik pigs in blankets altijd met filmavonden, maarja wat ik heel erg omslachtig probeer te zeggen is dat ze echt altijd goed zijn.

Het is vandaag een beetje een kort en bondig berichtje, met een makkelijk recept. Maar ik was vandaag heel druk met allemaal dingen en dat vind ik voor mezelf een goed excuus!

Zoals ik al zei het is echt super makkelijk, check het recept hieronder maar!

Wat heb je nodig? (Voor 22 pigs)

1 blik cocktail worsten, 5 ½ plakje bladerdeeg, wat mosterd, 1 geklutst ei

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en leg het bladerdeeg alvast uit de vriezer om te ontdooien. Als het bladerdeeg ontdooid is snijd je ieder plakje eerst door de helft, zodat je 2 rechthoeken krijgt, vervolgens snijd je die rechthoeken diagonaal door, waardoor je gekke driehoeken krijgt. Besmeer de plakkerige kant van elke gekke driehoek met een beetje mosterd. Ik gebruikte deze keer de mosterd van de IKEA, die is een beetje zoet, waardoor je een heel subtiele mosterd smaak hebt. Leg een worstje aan de dikste kant van de driehoek en rol hem op alsof het een croissantje is. Leg de piggies op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bestrijk ze met je geklutste ei. Schuif ze voor zo’n 15 minuutjes in de oven of totdat ze goudbruin van kleur zijn.

Doordat je eigenlijk al je saus in de snack verwerkt, hoef je er voor de rest in principe niks bij te serveren, maar het staat je natuurlijk vrij om er iets bij te zetten om het in te dippen.

wpid-20150726_123351.jpg

De foto is iets minder geslaagd dan de pigs itself, maar ze waren zo lekker dat er al een paar weg waren voor ik er überhaupt een foto van kon maken. Sorrynotsorry!!!

XX

Advertentie