Hello,

Vanaf vandaag heb ik voor jullie een nieuw rubriekje in petto. Namelijk Chews-day! In dit rubriekje dat vanaf nu niet altijd, maar wel zo vaak mogelijk op dinsdag (Tuesday, chewsday, snap je? 😉 ) zal verschijnen, zal je receptjes vinden die je in één hapje, in één chew op kan eten.

Als er een ding is wat ik leuk vind wat eten betreft, is het kleine hapjes. Kleine dingetjes, canapés, fingerfoods die je in een hapje (of meerdere hapjes) opeet. Dit heeft meerdere redenen. Onder andere omdat ik verschrikkelijk slecht ben in keuzes maken, en hapjes de mogelijkheid bieden om duizend-en-één dingen te proberen zonder jezelf tonnetje rond te eten. Nu raad ik je niet aan om ook daadwerkelijk duizend-en-één dingen te eten, maar je begrijpt mijn punt vast wel. Een andere reden waarom ik van kleine hapjes houd, is omdat het maken van deze kleine dingetjes vaak niet zo heel veel moeite kost. Terwijl je er wel redelijk snel en gemakkelijk mee klaar bent. Als je een feestje geeft, of je krijgt onverwachte borrelgasten, kan je zo snel en makkelijk toch iets op tafel zetten.

Vandaag, de eerste chew voor jullie, zal bestaan uit een super simpele klassieker namelijk: knoflook garnalen.

Nu speel ik vandaag eigenlijk een klein beetje vals, omdat ik het zelf niet klein hapje heb gegeten, maar als lichte salade. Maar dat laat alleen maar zien hoe veelzijdig de chews zijn. Als je ze als hapje serveert kan je ze gewoon in een bakje doen, met een aantal prikkertjes ernaast, je kan ze bijvoorbeeld ook aan een soepglaasje of soepmok hangen. Zo heb ik deze garnalen voor het eerst gegeten.

Een huisgenoot van the boyfriend heeft ooit heel lekker gekookt, met allemaal lekkere hapjes en dus onder andere deze knoflook garnalen. Nu moet ik heel eerlijk zeggen dat ik er op dat moment een beetje huiverig voor was, omdat ik eigenlijk een klein beetje allergisch ben voor schelpdieren en ze voorheen dus nooit echt at. Onder tussen heb ik een ander probleem, want deze garnalen zijn namelijk te lekker om te laten staan en dus neem ik de gevolgen maar voor lief.

Het maken is super makkelijk en je hebt je garnaaltjes echt in minder dan 10 minuutjes op tafel staan!

Wat heb je nodig?

2 teentjes knoflook, 1 flinke klont boter(zo’n 25 gram), 1 bakje grote garnalen, eventueel wat sla ter garnering (of om er een salade van te maken natuurlijk)

Hoe maak je het?

Snijd de knoflook in plakjes en smelt de boter op een laag vuurtje in een pannetje. Doe de knoflook bij de boter en bak het zo voor een minuutje of 2, zodat de boter de smaak van de knoflook opneemt. Als je net als ik voor puur gemak gaat en een bakje al schoongemaakte garnalen hebt gekocht bij de appie kan je gewoon het bakje open trekken en de garnaaltjes in je pannetje met knoflookboter pleuren. Als je wat meer culinair verantwoord/pretentieuzer doet en garnaaltjes bij de visboer hebt gekocht moet je ze even goed schoonmaken door de garnaal te pellen (duh) en het darmkanaaltje eruit te halen, als je dat vergeet is je garnaaltje een beetje goor. Maar goed het bakken van de garnaaltjes duurt ongeveer 2 minuten. Let de baktijd is afhankelijk van de grootte van je garnalen. Bij twijfel altijd even proeven. Maar denk alsjeblieft niet dat je ze voor de zekerheid het beste gewoon 10 minuten kan bakken, want dan veranderd je garnaal qua structuur in een stuiterbal.

Als je ze als hapje serveert is het voor de kleur leuk om er een blaadje veldsla of een of ander groen kruid erop te leggen. Dat zorgt ervoor dat je bakje er wat uitnodigender en appetijtelijker uit ziet.

IMG_3137

Enjoy!

Advertentie