Let op: Ik heb een heel belangrijk bericht voor meisjes en voor mannen die van meisjes houden. Het is namelijk heel erg belangrijk om goed voor jezelf/je meissie te zorgen. Met de superfoodhype van nu, zullen maar weinig vrouwen het durven toe te geven, maar chocolade is de hemel. En nee, raw chocolate telt niet! Negeer alsjeblieft die superfood hype, want het is juist de romige zoetigheid, die van chocolade de ultieme guilty pleasure maakt. Dus als je jezelf, je vriendinnen of je meisje wilt verwennen moet je echt verder lezen want oprecht, ohmygod.

Denk alsjeblieft niet dat de chocolademousse die je in de winkel koopt vergelijkbaar is met het chocolademousse recept dat ik hieronder met jullie deel. De chocolademousse uit de winkel is vaak erg luchtig en ‘smelt’ als het ware op je bord/lepel. De chocolademousse die je zelf maakt is daarentegen vol, romig en fluweelzacht. Ik probeer hier niet de chocolademousse uit de winkel af te kraken,(toen ik 16 was en nog alles kon eten zonder aan te komen, haalde ik tijdens tussenuren op de middelbare school regelmatig bakken chocolademousse die we met een stel opaten) ik  probeer alleen jullie ogen te openen voor de wereld die ‘zelfgemaakt’ heet. Ook gooi je hoge ogen als je je zelfgemaakte mousse serveert en kan zeggen: ‘dit is zelfgemaakte chocolademousse’. Een een stortvloed aan complimentjes in het verschiet en dat terwijl het maken relatief makkelijk is.

Normaliter maak ik mijn chocolademousse met pure chocolade, omdat dat mijn favoriete soort chocolade is, maar dat vind ik niet echt bij het weer passen op het moment, dus werd het witte chocolademousse. Ook maak ik mijn (pure)chocolademousse normaal met een beetje bloem, om de mousse wat voller te maken, maar ook dat vond ik weer niet bij het weer passen dus, dat werd hem ook niet. Eigenlijk bedenk ik me nu, dat ik het andere recept ook maar eens moet gaan delen, maar voorlopig blijft het een zomers witte chocolade feest.

Nog één kleine voetnoot bij het recept. Ik had de hoeveelheden een beetje verkeerd ingeschat, waardoor ik dacht dat het een dessert voor 4 personen was. Echter, het is echt een heel machtig prutje, waardoor je er met gemak 8 porties van kan maken!

 

Wat heb je nodig?

250 ml slagroom, 120 gram witte chocolade(in stukjes gehakt), 1 eierdooier, 15 gram suiker, 80 ml melk, eventueel besjes, aardbeien, pure chocolade of andere kleurrijke eetbare dingetjes ter decoratie

 

Hoe maak je het

Klop de eierdooier romig met de suiker en verwarm de melk in een steelpannetje. Roer de warme melk beetje bij beetje, terwijl je goed roert, door je romige eimengsel. Als je chique wilt doen, noem je dit proces een mariage maken. Als je een beetje frans spreekt, begrijp je dat dit betekend dat je een huwelijk maakt tussen je ei en de melk. Dit heeft een goede reden, als je je warme melk in een klap bij je ei gooit krijg je een soort roerei. En zo werkt dat schijnbaar ook bij huwelijken. Maar goed, je roert de melk dus voorzichtig door je ei. Vervolgens doe je het ei/melk mengsel weer terug in het steelpannetje en roer je dit goed terwijl je het op laag vuur laat indikken. Als je een soort van vla-structuur hebt bereikt kan je het pannetje van het vuur halen en de chocolade erdoor roeren. Door de hitte van je ei/melk-mengsel zal de chocolade smelten voor je het door hebt. Dit prutje moet je laten afkoelen. In die tijd kan je de slagroom stijf gaan kloppen. Als het chocolademengsel goed is afgekoeld (dat wil zeggen handwarm of kouder) kan je weer een mariage gaan maken, maar nu tussen de slagroom en de chocoladeprut. Doe dit door eerst een klein beetje slagroom door de chocolade en roer dit goed door, en roer dat vervolgens voorzichtig door de rest van de slagroom. Ik zeg nu roer, maar eigenlijk, als je het helemaal goed wilt doen, dan moet je het erin vouwen. Dat wil zeggen dat je met een spatel voorzichtig van onder naar boven schept en zo de hele kom rond gaat. Als je geen strepen meer hebt in het mengsel is het voldoende geroerd en kan je het omscheppen in kleine bekertjes, glaasjes of bakjes en zo voor minimaal 3 uur in de koelkast zetten. Je kan het ook in een grote bak in de koelkast zetten, als je er bolletjes of quenelles van wilt maken.

Vanwege het kleurcontrast is het erg leuk om er bijvoorbeeld wat rood fruit bij te serveren, je kan ook wat pure chocolade erop doen, dat staat ook erg mooi.

Oprecht, dit receptje is zo verschrikkelijk lekker, dat het niet meer normaal is.

IMG_3160

Ik ben niet helemaal blij met deze foto, maar ik heb sinds gister mijn eigen fancypants camera, dus ik hoop zeer binnenkort op verbetering! 🙂 

Heel veel liefs!

Advertentie