Hallo,

Tussen het studeren door heb ik hier even een kattebel voor jullie. Waarom? Omdat het naast een prima bijgerecht (bijvoorbeeld voor bij de chili con carne van gister) ook een prima en snel te maken studie snack is. Dus als je bent uit gekeken op de snacktomaatjes, stengels bleekselderij , de bananen en de rijstewafels met hummus, maar je je nog niet wilt laven aan de chips, popcorn of chocolade is dit misschien wel de gulden middenweg voor je.

Dus: Today we’re making tortilla chips (voor het geval je dat nog niet had opgemaakt uit de titel van deze blog)

Ik ben zelf niet zo’n fan van de kant en klare kartonnen tortilla chipjes die je in de winkel koopt, en helemaal niet van degene met de chemische kaassmaak. Dat wil zeggen tenzij je er een bult kaas, salsa, sourcream, chilisaus en guacamole overgooit en hem onder de grill gooit.

Ok, ik ben aan het afdwalen. Zoals ik al had gezegd was het eigenlijk de bedoeling dat dit een kattebelletje zou worden. Dus snel over naar de orde van de dag! Tortillachips.

Wat heb je nodig? (1bak chippies)

2 tortilla’s, peper en zout en olijfolie (en eventueel kruiden naar jou smaak)

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de tortilla’s in vormpjes die jij leuk vind. Ik heb persoonlijk gewoon punten gesneden en vervolgens de punt eraf gesneden. Als je me nog volgt. Je kan er ook voor kiezen om met een koekjessteker vormpjes uit de tortilla te steken, houdt er dan wel rekening mee dat je een hoop misbaksels (niet mooie baksels) overhoudt. Strooi je mooi gesneden chipjes op een bakplaat en besprenkel ze met olijfolie, peper en zout en schuif ze voor 5 minuutjes in de oven of totdat je chippies goudbruin van kleur zijn. Houd er rekening mee dat je chips op het moment dat ze de oven uit komen nog niet super knapperig zijn. Als je geen geduld hebt (like me!!!) zijn ze dan ook al prima te eten, maar als je kan, raad ik je aan even te wachten, zodat je de perfecte tortillachips hebt.

Knabbel ze zo lekker op, of dip ze in salsa, guacamole of iets anders.

wpid-20150617_175145.jpg

With lovee!

Advertentie