Olaa,

Vandaag was ik met van alles en nog wat druk. Ik vind het dan zelf erg fijn om voor mijn eten wat meer tijd uit te trekken. Even een goed rustmomentje. Dat gaat natuurlijk niet met een schrale maaltijd, daarom besloot ik ook ‘fancy’ te koken, maar dan wel zonder dat het moeilijk was, veel ingrediënten nodig had of een strakke receptuur had en bij voorkeur ook zonder dat ik ervoor naar de winkel moest: want dat kost tijd, en die had ik niet. Daarom besloot ik een kalfsoestertje dat ik nog in de koelkast had liggen te pocheren.

Pocheren vind ik altijd wel chique klinken, maar in feite is het een soort van koken. Het enige verschil is dat bij pocheren het vocht net niet mag koken, je moet de temperatuur zo rond een graad of 80 zien te houden.  Hierdoor blijft je vleesje lekker mals. Verder had ik zin in zongedroogde tomaatjes, dus die heb ik er ook maar gewoon door gegooid.

 

Wat heb je nodig:

150 ml bouillon, 150 ml slagroom, 10 zongedroogde tomaatjes, 1 kalfsoester, 1 scheutje wijn, wat pasta en rucola om erbij te serveren, peper, zout en olijfolie

Hoe maak je het:

Breng de bouillon samen met de slagroom aan de kook met flink wat peper en zout, zodat het erg hoog op smaak is. Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes en voeg deze toe aan het room/bouillon mengsel.  Leg hier vervolgens je kalfsoester voor zo’n 6 minuutjes in en draai hem halverwege om. Zorg ervoor dat hij helemaal bedekt is in het vocht, anders kun je het een beetje aanvullen met bouillon en room tot hij wel onder staat. Zet ondertussen alvast wat water op om de pasta in te koken. Als de kalfsoester 6 minuutjes heeft gegaard haal je hem uit het vocht en laat je hem voor 15 minuutjes rusten in aluminiumfolie. In die tijd voeg je een scheutje wijn toe aan het roomsausje en laat je dat inkoken ook kook je in deze tijd de pasta. Als de pasta gaar is, giet je hem af en laat je hem nog heel even mee pruttelen in de ingekookte roomsaus. Maak je bord op door er wat rucola op te leggen die je ligt besprenkeld met olijfolie, peper en zout. Leg hier wat van de pasta op. Snijd de kalfsoester in plakjes en leg die op de pasta. Besprenkel het geheel eventueel met nog een lepeltje saus.

 

wpid-20150604_175245.jpg

 

Enjoy!

Advertentie