Holaa,

Iedereen kent tegenwoordig wel hummus, maar er zijn relatief weinig mensen die weten wat baba ganoush is. Echt een doodzonde, want het is echt enorm lekker. Persoonlijk vind ik baba ganoush een stuk lekkerder dan hummus, omdat ik die altijd een beetje droog vind op een of andere manier. Klinkt misschien een beetje vaag, maar hummus is gewoon niet mijn favoriete smeersel/dip. Baba ganoush daarentegen vind ik ver-ruk-kul-luk. 

Nu kwam ik per toeval in de winkel zomertruffels tegen, dus die heb ik uiteraard gekocht #oeps.  Omdat ik er direct iets mee wilde maken, besloot ik baba ganoush met truffel te maken. Mam had hier ooit een bakje van gekocht bij de markthal in Rotterdam, geloof ik, en dat was echt heel erg lekker, dus ik wilde het namaken. Omdat sommige ingrediënten die traditioneel in baba ganoush zitten, zoals bijvoorbeeld tahin, niet voor iedereen even makkelijk te verkrijgen zijn, heb ik ervoor gekozen om die ingrediënten te vervangen voor dingen die je gewoon bij elke supermarkt kan kopen.

Wat heb je nodig?

1 aubergine, 1 teentje knoflook, scheutje sesamolie, 0,5 theelepel komijnpoeder, peper, zout, scheutje olijfolie, stukje truffel en citroensap naar smaak.

Hoe maak je het?

Verwarm je oven voor op 200 graden en prik wat gaatjes in je aubergine. Leg de aubergine voor 1 uurtje in de oven en draai hem halverwege om. Haal je aubergine uit de oven en schraap het vruchtvlees eruit. Je kan ervoor kiezen om de zaadjes weg te gooien, maar dat is niet per se nodig. Hak het vruchtvlees zo klein mogelijk en doe het fijngehakte vruchtvlees in een kommetje. Hak je knoflook zo fijn mogelijk of pers het, en roer dit door het aubergineprutje. Roer ook de sesamolie, olijfolie, komijnpoeder, citroensap en peper en zout door het mengsel. Je hebt nu ‘standaard’ baba ganoush. Zoals ik al eerder zei wilde ik mijn dip oppimpen door er wat truffel door te doen. Om dat te doen, moet je je truffel zo fijn mogelijk snijden en door de baba ganoush roeren. Je kan er uiteraard ook voor kiezen om in plaats van olijfolie, olijfolie met truffel te gebruiken, dat is misschien een stukje makkelijker.

wpid-20150611_162713.jpg

Ciaooo!

Advertentie