Olaaa!

Gister was ik een beetje ziek en heb ik nagenoeg de hele dag geslapen. Omdat naar de winkel gaan geen optie was, maar ik op advies van mam wel quasi-gezond wilde eten besloot ik een receptje uit de oude doos te maken namelijk

stamppot met tomaat en kaas. Ik had deze keer alleen de aardappels gepoft in plaats van gekookt en ik gebruikte kernhem ipv jonge kaas. Zeker een aanrader  Een probleem van ziek zijn alleen, is dat eten niet altijd goed gaat.  Daarom moest ik een half uurtje later opnieuw koken. Omdat ik geen zin had om heel lang in de keuken te staan besloot ik american pancakes te maken.   Waarom american pancakes in plaats van gewone pannenkoeken? De Amerikaanse variant zijn een tikje minder vet omdat je geen vet gebruikt om ze te bakken. En ze zijn lekker luchtig,  daar had ik ook zin in.  Omdat ik een beetje aan het freestylen was in de keuken en een koffiekop als maatbeker gebruikte is het recept niet heel precies. Al denk ik dat het wel goed zou moeten komen, want als je een ander formaat mok gebruikt blijven de verhoudingen wel redelijk hetzelfde. Maar als het beslag te nat is hoef je er alleen wat bloem bij te gooien en als het beslag te droog is hoef je alleen wat melk toe te voegen. 

Wat heb je nodig?
2.5 kopje bloem, 1 theelepel baking soda (of 2 theelepels bakpoeder), 1 snuf zout,  1 eetlepel suiker,  1 ei, 1 kop melk. 

Hoe maak je het?
Begin met het door elkaar roeren van de droge ingrediënten. Roer hier vervolgens het ei en de melk door tot een een glad beslag krijgt dat enigszins stroperig is. (Echt een heel klein beetje maar). Verwarm een pan op middelhoog tot hoog vuur en doe hier geen boter, olie of whatsoever in! Je bakt de pannenkoeken dus droog. Het is dus wel belangrijk dat je een pan gebruikt met een goede anti-aanbaklaag. Schep 1 soeplepel beslag rustig in de warme pan, zodat je een rond pannenkoekje krijgt en blijf er vervolgens eventjes vanaf. Het zal lijken of je pannenkoekje vast zit. Maar dat hoort zo. Na een ongeveer een half minuutje/1 minuut kun je voorzichtig kijken of je de pannenkoek kan omdraaien.  Als hij goudbruin is van onder kan dat ook.  Bak het pannenkoekje ook aan de andere kant, voor zo’n 0.5 tot 1 minuutje en dan is je pancake klaar. Ga hier net zo lang mee door tot je beslag op is en je een torentje met verukkelijke pancakes hebt. Je kan ze serveren met stroop, boter, suiker, Nutella,  slagroom, fruit of wat jij maar wilt!

image

image

2 foto bonus!

Byee

Advertentie