Hallooo!

Vandaag is een lievelingsdag van veel flauwe grappenmakers, want het is 1 april! Ik heb er nog niks van gemerkt alleen, want ik zat vandaag al om 9 uur ’s ochtends tentamen te maken. Ergens had ik nog de vage hoop dat er op het tentamen zoiets zou staan als: 1 april! Maar niets was minder waar. De enige grap wordt waarschijnlijk de uitslag van  het tentamen. In ieder geval, genoeg gezeurd voor nu, aangezien ik zelf lekker druk ben nu een super kort, chill en snel pasta receptje!

Een kleine disclaimer vooraf. Ik noem het wel siciliaanse pasta, maar heb geen idee of het wel authentiek is. Ik noem het zo, omdat de combinatie pijnboompitten/rozijnen volgens mijn erg siciliaans is. Vooral als je er ook nog ansjovisjes bij optelt. Het is in ieder geval erg lekker!

Wat heb je nodig?
200 gram cassarecce (of andere pasta),  1 flinke scheut olijfolie, 2 tenen knoflook,  80 gram ansjovisfiletjes, 1 groot blikje tomatenpuree, schepje suiker (naar smaak), 1.5 handje pijnboompitten,  0.5 handje rozijntjes.
Eventueel pangratatta of parmezaanse kaas

Hoe maak je het?
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing en begin ondertussen aan de saus. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en fruit de knoflook lichtjes. Gooi de ansjovisfiletjes erbij en laat deze in de olie ‘smelten’ wanneer de filetjes gesmolten zijn kun je de tomatenpuree erbij scheppen en deze even laten meebakken. Haal nu ongeveer een pollepel van het pastawater uit de pasta pan en schep dat bij de tomatenpuree om er een prutje van te maken. Breng eventueel op smaak met wat suiker en strooi ook de rozijnen en pijnboompitten door je saus. Giet de pasta af, wanneer deze gaar is, en roer de pasta door de saus terwijl deze nog op het vuur staat.  Serveer mer wat pangratatta of met wat parmezaanse kaas!

image

Ik ga snel weer studeren en voor jullie alvast buon appetito!

Liefs!

Advertentie