Wist je dat saltimbocca het enige Italiaanse hoofdgerecht is dat officieel is vastgelegd? En dat het ‘springt in de mond’ betekend? Nee? Ik ook niet! Totdat ik het las in het zilveren lepel kookboek waar ik het recept vandaan heb 🙂 Echt een aanrader trouwens, als je ooit een ruim 3 kilo wegend kookboek wilt bezitten.  Maar terug naar waar het werkelijk om gaat: Saltimbocca.

Gister hadden the boyfriend en ik date night, en om gewoon zomaar een reden had ik zin om uit te pakken met koken en iets lekkers te maken. Voor mijn vriend wil dat zeggen. Iets met vlees. Vooraf had ik dan ook zijn favoriet gemaakt: tagliata di manzo. Met het hoofdgerecht wilde ik dat overtreffen. Vandaar de Saltimbocca. Het was een goede gok, want het is zowaar een nieuw lievelingsgerecht geworden. Van zowel hem, als van mij.

Wat heb je nodig? (voor 2 personen)

2 kalfsoesters, 2 plakjes parmaham, 2 grote blaadjes salie, een flinke klont boter, 1 glas wijn, peper en zout.

Hoe maak je het?

Het maken van saltimbocca is verbazingwekkend makkelijk. Wat ik eerst heb gedaan is het iets platter meppen van de kalfsoesters. Dit heb ik gedaan door de kalfsoesters tussen wat bakpapier te leggen en ze vervolgens te lijf te gaan met een deegroller. Op die manier wordt je deegroller niet vies, wat een hele geruststelling is. Want een vieze deegroller kun je niet meer schoon krijgen. En je kan ook nergens een nieuwe deegroller kopen. In ieder geval als je kalfsoester wat platter is (ik mik persoonlijk op 0,5 tot 1 cm) kun je er een plakje parmaham op leggen. Rol hem vervolgens op, dus met de ham aan de binnenkant en prik hem vast met een houten cocktailprikker, waar je op een of andere manier ook het salie blaadje aan hebt weten te prikken. In het recept van de zilveren lepel hebben ze dit heel elegant met 1 prikker weten te doen ze dit heel elegant met 1 prikker per saltimbocco-pakketje. Ik had er minstens 2 per dingetje nodig. In ieder geval. Als je je saltimbocco rolletjes gemaakt hebt kun je de boter smelten in een koekenpan en bak het vlees op alle kanten bruin. Giet vervolgens de wijn erbij en bestrooi met zout. Met de wijn kun je alle eventuele aanbaksels los roeren en creëer je een heerlijke jus die ik letterlijk zo zou kunnen oplepelen. Als de jus iets is ingekookt is je hemelse saltimbocco klaar.

Ik heb het zelf geserveerd op wat gewokte spinazie (Die ik op smaak bracht met de jus) en uit de oven gebakken aardappeltjes, waar van je het recept kan vinden door hier te klikken.

wpid-20150309_195454.jpg

 

 

Liefs!

Advertentie