Olaa  het onderstaande gerecht is zo simpel dat het bizar is. Het klinkt nog wel ok spannend als je de naam hoort. curry gehakt kan namelijk ook een indische curry zijn. Maar nee. Het is gewoon de curry die je bij de ap in een spuitfles koopt. De curry die je op je tosti smeert. Die curry. 

Ik vraag me ook af welk genie er ooit op is gekomen om met curry z’n gehakt te kruiden, maar ik heb dit receptje geleerd van een vriendinnetje :).  Het is een ultiem brak recept. Of als je geen idee hebt wat je moet koken is dit ook een aanrader. Je hebt het met uiterlijk 15 minuutjes hot en steamy op tafel staan. En het is ook prima lekker. Het is wel een beetje een studenten maaltje, maar hé, daar is niks mis mee.

 

Wat heb je nodig(3 a 4 personen)

5 grote pita broodjes, 300 gram gehakt, een beetje olie om in te bakken, 1 uitje, peper en zout, 2 a 3 eetlepels kruidencurry, 2 paprika’s ,  wat veldsla, 5 eetlepels kwark of bulgaarse yoghurt (zolang het maar een beetje stevig is) en wat munt blaadjes.

Hoe maak je het?

Begin met het snipperen van de ui en het in blokjes snijden van de paprika’s. Verhit ondertussen de olie in een pan en gooi de paprika en ui er maar gewoon tegelijkertijd in, dat maakt in dit recept allemaal niet zoveel uit. Gooi het gehakt erbij in de pan en bak ook dat rul. Als je denkt dat het gehakt gaar is kun je de curry erbij doen en eventueel wat peper en zout. Laat dat eventjes op laag vuur pruttelen. Terwijl je vlees/curry mengsel opstaat kun je de pita broodjes opwarmen in de oven of in een broodrooster. En je kunt je sausje maken. Dit doe je door de muntblaadjes fijn te hakken en door je yoghurt/kwark te roeren, eventueel kun je het op smaak brengen met wat peper en zout. Als je alles klaar hebt kun je je broodje gaan bouwen en aanvallen! Ik vind het zelf handig om mijn pita helemaal door midden te snijden en alles er een beetje op te leggen, maar dat komt omdat ik altijd knoei tijdens het eten. Op deze manier is de kans dat ik de hele inhoud van mijn broodje over mezelf heen gooi iets kleiner dan als ik hem ‘uit het vuistje’ eet.

wpid-20150225_191650.jpg

Liefs!

Advertentie