Heb jij ook wel eens van die dagen dat alles ruk gaat? Nou vandaag was zo’n dag voor mij.  Alles,  maar dan ook werkelijk alles wat mis kon gaan ging mis. Het is dan ook op dagen als dit dat ik meer zin heb om eten te bestellen dan om te koken. Waarom?  Omdat ik bang ben dat alles wat ik in de keuken doe net zo ruk gaat als de rest van de dag. Of dat alles in de hens vliegt. Wat ook gebeurde twice. Ok, vanochtend vloog een ovenwant in de hens, vanavond ging alleen het brandalarm af.. Maar geloof mij.  Het was alles dubbel en dwars waard.

Ok ik had geen zin om te koken, maar ik heb me laten overtuigen door mam om toch zelf iets in elkaar te flansen. Thanks mom! Ik heb bijna altijd de basis in huis voor een basis pasta.
Namelijk: pasta (duhh), ui, knoflook, blik gepelde tomaten en dan nog iets als balsamico of met een beetje geluk (parmezaanse)kaas en pijnboompitten.
Dit is dan ook direct wat je in basis nodig hebt. Voor de rest had ik vandaag het geluk dat ik gister fancy had gekookt en dus vandaag fancy ingrediënten over had.

Wat heb je nodig:
Een paar nestjes parpadelle, een klontje boter, 3 sjalotten,  2 (grote) tenen knoflook, 1 grote handvol cherry tomaten,  4 takjes rozemarijn,  1 blik gepelde tomaten,  een eetlepel in stukjes gesneden zongedroogde tomaten,  1 scheut rode wijn azijn, peper en zout, een paar plakjes parmaham,  parmezaanse kaas,  pijnboompitten en wat rucola.

Hoe maak je het
Smelt de boter in een wokpan en snijd de sjalotten in halve cirkels. Fruit de sjalotten op laag vuur. Snipper de knoflook en gooi die erbij.  Hak de rozemarijn fijn en gooi die bij de sjalotten en de knoflook.  Het mag best karameliseren/lichtbruin worden, maar laat het absoluut niet aanbranden! Snijd de cherry tomaatjes door de helft en gooi die ook in de pan. Laat dit eventjes bakken. Doe het blik gepelde tomaten erbij en een half tot een heel blik aan water.  Laat dit zo even inkoken. Kook de parpadelle volgens de gebruiksaanwijzing. Bak ook de parmaham in een pan knapperig. Wanneer de pasta bijna gaar is, is het tijd om de saus te proeven en op smaak te brengen met rode wijn azijn en peper en zout. Giet de pasta af en hussel hem op het vuur door de saus, zodat elke pastasliert bedekt is in een laagje heerlijke saus.

Serveer het met wat rucola, kaas, pijnboompitten en top het geheel af met een plakje heerlijke crispy parmaham.
En enjoy!

image

Trouwens voel je vrij om te experimenteren met jouw favoriete ingrediënten of met wat jou koel- en keukenkastjes je te bieden hebben

Ik ga nu wegkwijlen bij de film chef en hopen dat er vanavond niks meer mis gaat🙈

Liefs!

Advertentie