I love artisjokken en I love pasta. Toen ik in mijn zilveren lepel kookboek een receptje met allebei deze ingrediënten tegenkwam MOEST ik het dan ook proberen. Ik heb het ietsjes aangepast, omdat ik geen verse artisjokken kon vinden en ook graag ui en mascarpone en iets meer tomaat wilde toevoegen. Ben ik de enige die te koppig is voor recepten?  In ieder geval, voor het origineel stuur ik je door naar het zilveren lepel kookboek!

Wat heb je nodig? (voor 2 a 3 personen)

1 potje artisjokharten (je hebt ze niet allemaal nodig), 1 teentje knoflook, 2 eetlepels olijfolie, 1 sjalotje, 1 blikje tomatenpuree, 1 blik gepelde tomaten, 1,5 eetlepel mascarpone, wat parmezaanse kaas, 9 ‘nestjes’ tagiatelle

Hoe maak je het?

Begin met de olijfolie te verwarmen in een wok/saus pan. Pel het teentje knoflook, maar laat het voor de rest heel. Gooi het in z’n geheel in de pan met olie en laat hem zachtjes lichtbruin, maar niet zwart kleuren. Snijd in de tussentijd het sjalotje in dunne ringetjes, snijd ook zoveel artisjokken als je wilt fijn. Gooi het sjalotje bij de olie en laat het even fruiten. Vis het knoflookje eruit en gooi de artisjokken erbij. Laat ook de artisjokken even zachtjes bakken voor je de tomatenpuree erbij gooit. Laat deze ook even meebakken om de zurigheid eraf te krijgen. en voeg dan de gepelde tomaten toe met een beetje extra water. Laat dit nu tien minuutjes tot een kwartiertje zachtjes inkoken. In de tussentijd kun je de pasta volgens de gebruiksaanwijzing gaar koken. Als je je tijdens het wachten verveelt kun je met een lepel proberen de gepelde tomaten in kleinere stukjes te pletten. Roer ongeveer 1,5 minuutje voor de pasta klaar is de mascarpone door de saus. Giet de pasta af wanneer deze al dente is (beetgaar dus, maar dat wisten jullie natuurlijk al lang). Roer de pasta en de saus door elkaar, wanneer de saus nog op het vuur staat. Schep op en garneer met wat parmezaanse kaas en eventueel wat extra artisjokken 🙂

 

Liefs!

Advertentie