Linguine alfredo, of eigenlijk fettucini alfredo, is iets wat je best wel vaak in amerikaanse rom-coms voorbij hoort komen. Het schijnt dan ook het ultieme comfort food te zijn. Daar ben ik het uiteraard niet mee eens want het kan niet tippen aan dit. Samengevat is een alfredo pasta met kaas, room en boter, samengesmolten tot een gooey geheel.  Behoorlijk ongezond in ieder geval. Er bestaat gelukkig een ietwat gezondere, frissere en lekkerdere variant mijn mening, maar wel waar. Het heeft alleen volgens mij niet echt een naam, dus ik heb het maar healthy alfredo gedoopt. Het is wel een iets meer zomers/lenteachtig gerechtje, maar als de zon buiten niet schijnt, wil dat nog niet zeggen dat hij op mijn bord niet kan schijnen. Ik heb gekozen om er asperges aan toe te voegen, omdat the boyfriend en ik stiekem verliefd zijn op asperges (groene asperges, witte asperges, alle asperges). Als je asperges nu niet zo lekker vind, kun je ervoor kiezen om ze te vervangen voor bijvoorbeeld doperwtjes, sugersnaps of iets anders, of je laat het helemaal weg.

 

Wat heb je nodig? (voor ruim 2 personen)

een 2 persoons portie linguine, 1 citroen, 200 gram parmezaanse kaas in een stuk, ongeveer 8 eetlepels olijfolie, 15 gram basilicum, peper en zout, asperges

 

Hoe maak je het?

Bereid de pasta volgens de gebruiksaanwijzing en kook ook de asperges gaar. Rasp ondertussen de parmezaan op een kleine rasp. Gooi de olijfolie en bijna alle kaas in een hitte bestendige schaal, de kaas die je overhebt kun je over je pasta strooien/raspen als je gerechtje klaar is. Dat ziet er zo heerlijk fancy  uit. Rasp de citroenschil hierbij en pers 1 helft van de citroen erbij uit. Meng het geheel goed door elkaar. Scheur wat van de basilicum blaadjes en houd er ook hier weer een paar over ter garnering. Voeg de gescheurde basilicum blaadjes toe aan je oliemengsel en begin het geheel voorzichtig te verwarmen boven de kokende pasta. Blijf het goed doorroeren tot de pasta gaar is. Als de pasta bijna gaar is kun je de asperges ook door je oliemengsel roeren. Doe dit wel voorzichtig, want anders gaan je asperges stuk. Proef het mengsel en breng het eventueel op smaak met wat peper en zout. Giet de pasta af en voeg toe aan de saus. Roer het lekker door en dien het op. Strooi er eventueel nog wat extra parmezaan en basilicum over!

Het is een lekkere pasta om bijvoorbeeld bij een bbq als bijgerecht te serveren, of zoals wij deden bij een gevuld varkenshaasje. Of met iets anders, of gewoon zo. Dat kun je echt helemaal zelf weten.

wpid-20150302_193638.jpg

Liefs!

Advertentie