Gister had ik datenight met the boyfriend.  In eerste instantie zouden we uit eten gaan, maar ik kreeg halverwege de dag enorm veel zin om te koken! Kennen jullie dat gevoel? In ieder geval werden onze plannen volledig omgegooid en kroop ik met mijn mand vol proviand de keuken in om een dateproof diner klaar te maken.

Van een onderdeel zal ik nu het recept met jullie delen. Het receptje komt trouwens uit een kookboek dat ik van mijn vriend heb gekregen.  Het heet 12 maanden lekker eten en is te koop bij de Albert Heijn.

Wat heb je nodig?
2 varkenshaasjes, 1 bol mozzarella,  2 eetlepels tapenade(in het recept staat olijventapanade,  maar the boyfriend houdt niet van olijven, dus heb het voor hem met tomatentapanade gemaakt), 80 gram serranoham in dunne plakken gesneden, 2 eetlepels olijfolie

Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 150 graden. Snijd je varkenshaasjes in de lengte helemaal door midden. Besmeer de helften met de tapanade en leg er vervolgens plakjes dun gesneden mozzarella dakpansgewijs op. Leg de andere varkenshaas helft er zo op dat de varkenshaas overal ongeveer even dik is. Leg drie à vier plakjes serranoham dakpansgewijs op elkaar en rol de varkenshaas hier in. Smeer de haasjes met ham in met olijfolie en leg ze in een ovenproof schaal.  Zet ze voor 30 minuten in de oven en zet ook een schaaltje water in de oven, hiermee voorkom je dat je varkenshaas uitdroogt.  Zet na de 30 minuten de oven uit, maar laat de haasjes er nog zo’n 15 minuten instaan.
Ik heb het geserveerd met een simpele, frisse pasta, waarvan het receptje nog gaat volgen. Sneak peek op de foto!

image

Liefs!

Advertentie