Tijdens het studeren krijg ik op een of andere manier altijd zin in spaghetti met gehaktballetjes. Don’t blame me maar dat is voor mij een van de ultieme comfort foods.  Ik heb er namelijk ook meestal zin in als ik enorm brak ben slecht geslapen heb. Zo ook laatst, ik was enorm aan het studeren bij pap en mam, omdat ik alleen thuis kan studeren. En na die dag hard werken vroeg mam wat ik graag wilde koken. zo gaat dat tegenwoordig. spaghetti met gehaktballetjes it was!

Wat heb je nodig

500 gram half om gehakt, 1 ei, wat paneermeel, 1 el ketchup,  wat druppels worchestersaus, 1 tl mosterd, 1 el suiker, peper, zout, 1 ui, 2 tenen knoflook, 1 hele bleekselderij, 1 winterpeen,1 klein blikje tomaten puree, 1 blikje gepelde tomaten, wat boter, wat water.

Hoe maak je het

Zet eerst het gehakt en het ei alvast buiten de koeling, zodat het op kamertemperatuur is. Dit is absoluut niet belangrijk, maar het is gewoon fijn voor je handen om niet in ijskoud gehakt te kneden. Begin met de tomatensaus. Deze maak je super simpel door het uitje en de knoflook te snipperen en vervolgens eerst het uitje te fruiten in een klontje boter en hier vervolgens de gesneden knoflook bij te doen.  Laat de knoflook 1 minuutje meebakken. Maak ondertussen de bleekselderij en de wortel schoon en snijd de bleekselderij in dunne plakjes en de peen in kleine blokjes (hele kleine blokjes heten brunoise. Gooi dit bij de ui en de knoflook en laat dit helemaal zacht worden. Wat je dan gemaakt hebt  een soffritto en is de basis voor veel Italiaanse sauzen en gerechten.  Voeg dan de tomaten puree toe aan de soffritto. Deze moet je ook eventjes laten meebakken, hiermee verminder je de zure smaak die tomatenpuree soms heeft een beetje. Maak vervolgens je blikje gepelde tomaten over, hak er er een beetje in met een mes, zodat de tomaten iets in stukjes gesneden zijn en gooi ook dit vervolgens bij de ui. Doe hier vervolgens wat water bij en laat dit lekker pruttelen terwijl je met de balletjes aan de rol gaat get it… Ballen, rollen…? Voor de gehaktballetjes is het vooral een kwestie van alles wat je erin wilt doen door elkaar mengen en er vervolgens mooie balletjes van te draaien en deze lekker bruin te bakken.

Als zowel de saus als de balletjes bijna klaar zijn kun je je pasta gaan koken. Wanneer ook je pasta klaar is, ga je eerst de saus bij de pasta doen. Dit doe je terwijl je pasta op het vuur staat als ook dat gemengd is kun je het geheel opdienen met de balletjes erbij uiteraard!
image

Buon appetito!

Advertentie